-

Δήμαρχος ιταλικού χωριού χαρίζει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί

Δήμαρχος ιταλικού χωριού χαρίζει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί
Απίστευτα
Ιταλία
Ταξίδια

Ο δήμαρχος ενός απομακρυσμένου ορεινού χωριού στην Ιταλία προσφέρεται να πληρώσει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί, σε μια προσπάθεια να το σώσει προτού γίνει μία πόλη – φάντασμα.

Δήμαρχος ιταλικού χωριού χαρίζει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί

Όσοι αποφασίσουν να μετακομίσουν στην Μπορμίντα, η οποία βρίσκεται 420 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στη βορειοδυτική περιοχή της Λιγουρίας και έχει 394 κατοίκους, θα πληρώνουν μόλις 50 ευρώ μηνιαίως σε ενοίκιο.

Η δελεαστική πρωτοβουλία του δημάρχου Ντανιέλε Γκαλιάνο είναι ένας τρόπος για να αποκτήσει ζωή και πάλι ένα χωριό του οποίου ο πληθυσμός έχει μειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες καθώς οι νέοι αναζητούν εργασία στην κοντινότερη πόλη της Σαβόνα ή και πέρα από αυτήν.

Δήμαρχος ιταλικού χωριού χαρίζει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί - Εικόνα 2

Οι λεπτομέρειες της προσφοράς δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί και πρέπει να εγκριθούν από το τοπικό συμβούλιο, έγραψε ο Γκαλιάνο στη σελίδα του στο Facebook. Αλλά αν όλα πάνε καλά, από το επόμενο έτος όποιος μετακομίσει στη Μπορμίντα και είτε νοικιάσει είτε αγοράσει ακίνητο, θα του δοθούν 2.000 ευρώ.

Όσον αφορά στο χαμηλό ενοίκιο, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί εντός των επόμενων δύο μηνών, ένα μικρό ακίνητο θα κοστίζει μόλις 50 ευρώ το μήνα ενώ ένα πιο ευρύχωρο δε θα υπερβαίνει τα 120 ευρώ.

«Εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε το σχέδιο, αλλά όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να ζήσουν εδώ» δήλωσε ένας τοπικός σύμβουλος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Είμαστε μια μικρή κοινότητα, αλλά πολύ φιλόξενοι. Είμαστε σε μια ορεινή περιοχή αλλά όχι μακριά από τη θάλασσα – είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής και ο αέρας είναι πολύ καθαρός».

Δήμαρχος ιταλικού χωριού χαρίζει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί - Εικόνα 3

Ο δήμαρχος του μικρού χωριού Ντανιέλε Γκαλιάνο.

Η δημοσίευση του Γκαλιάνο στο Facebook συγκέντρωσε μεγάλη αποδοχή από πιθανούς νέους κατοίκους, με μερικούς να λένε πως θα παραιτηθούν από τα μετρητά σε αντάλλαγμα μιας εργασίας στην πόλη.

«Κύριε Δήμαρχε, είμαι διαθέσιμος να μετακομίσω και να παραιτηθώ από τα 2.000 ευρώ, αλλά δεν μπορώ να ζήσω με τον αέρα. Έχω μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά, αν μπορείς να εγγυηθείς για μια δουλειά, ακόμα και την πιο ταπεινή, θα ερχόμουν ευχαρίστως» έγραψε ο Αμεντέο Αλλόκα.

Δήμαρχος ιταλικού χωριού χαρίζει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί - Εικόνα 4

Πώς είναι όμως η ζωή στην Μπορίμπα; Ο Οντόνε Τζιουζέπε, ιδιοκτήτης ενός από τα τέσσερα εστιατόρια της πόλης, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να κάνεις εδώ. Αλλά η ζωή είναι τόσο απλή, έχουμε δάση, κατσίκες, την εκκλησία και πολλά καλά φαγητά. Η ζωή είναι σίγουρα χωρίς άγχος».

[guardian] [ethnos] [tiestwra.com]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ