-

Δημοσθένης: Ένας 14χρονος μελισσοκόμος που αλλάζει τον κόσμο της μελισσοκομίας

Συναντήστε τον Δημοσθένη Σαρσάκη, έναν εντυπωσιακό νεαρό 14 ετών από το Διδυμότειχο. Με την παιδική του αθωότητα και την απίστευτη προσήλωση, ο Δημοσθένης έχει επιλέξει έναν ασυνήθιστο, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέροντα δρόμο – αυτόν της μελισσοκομίας!

Η αγάπη του Δημοσθένη για τις μέλισσες δεν ήρθε τυχαία. Όλα ξεκίνησαν από κάποια βίντεο που παρακολουθούσε για αυτά τα συμπαθητικά έντομα, καθώς και από έναν οικογενειακό φίλο που του έδωσε ως δώρο ένα μελίσσι.

Παρά το γεγονός ότι είναι ακόμη μαθητής της τρίτης Γυμνασίου, ο Δημοσθένης έχει ήδη 15 μελίσσια. Έχει μάθει πώς να τα ταΐζει για να τα δυναμώσει, πώς να τα καπνίζει για να μην τον τσιμπήσουν, και φέτος παρήγαγε 70 κιλά μέλι! Το μέλι του, το οποίο ονομάζει “Μελισθένης”, παίρνει το όνομά του από το μέλι και τη δύναμη της μέλισσας.

Ο Δημοσθένης προτείνει το ανοιξιάτικο μέλι με τα πιο έντονα αρώματα. Ωστόσο, λέει ότι το καλοκαιρινό μέλι είναι εξίσου νόστιμο, αν και διαφορετικό.

Και αν αναρωτιέστε αν φοβάται τις μέλισσες, η απάντησή του είναι απλή: τον αναγνωρίζουν από τη μυρωδιά του και έχουν εξοικειωθεί μαζί του. Και η συμβουλή του για όλους εμάς; “Ό,τι αγαπάτε, να το κυνηγάτε”. Μια σοφή συμβουλή από έναν τόσο νεαρό άνθρωπο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ