Δοκιμασμένα εκπληκτικά κόλπα για αυτούς που φορούν γυαλιά

11 δοκιμασμένα εκπληκτικά κόλπα για αυτούς που φορούν γυαλιά
Lifehacks
Πατέντες

Αν φοράτε γυαλιά, σίγουρα ξέρετε πως υπάρχουν κάποιες δυσκολίες και προβλήματα. Το να βρείτε τη θήκη τους και να σταματήσετε το θάμπωμα των φακών, είναι μόλις 2 από τα πιο κοινά.

11 δοκιμασμένα εκπληκτικά κόλπα για αυτούς που φορούν γυαλιά

Ωστόσο, παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές και κόλπα που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη σε ό,τι αφορά τα γυαλιά σας.

#1 Πώς να βρείτε τα γυαλιά σας στο σκοτάδι11 δοκιμασμένα εκπληκτικά κόλπα για αυτούς που φορούν γυαλιά - Εικόνα 1

Τοποθετήστε μια λωρίδα με φωσφορούχο χρώμα στη θήκη των γυαλιών. Έτσι, θα είναι ευκολότερο να τα εντοπίσετε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

#2 Σκούπισμα φακών11 δοκιμασμένα εκπληκτικά κόλπα για αυτούς που φορούν γυαλιά - Εικόνα 2

Το καλύτερο ύφασμα για το στεγνό καθάρισμα των γυαλιών σας, είναι οι μικροΐνες. Δεν γρατζουνίζουν τους φακούς και δεν συσσωρεύουν σκόνη. Ποτέ μην σκουπίσετε τα γυαλιά με την μπλούζα σας. Θα δημιουργηθούν μικρές γρατζουνιές, που θα αποτελέσουν πρόσθετο βάρος στα μάτια σας.

#3 Αντικατάσταση γυαλιών11 δοκιμασμένα εκπληκτικά κόλπα για αυτούς που φορούν γυαλιά - Εικόνα 3

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όταν τα γυαλιά σας δεν είναι διαθέσιμα, μπορείτε να βρείτε άλλη λύση. Αν βλέπετε κοντά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας για να δείτε καλύτερα κάποιες λεπτομέρειες.

#4 Πλύσιμο των φακών11 δοκιμασμένα εκπληκτικά κόλπα για αυτούς που φορούν γυαλιά - Εικόνα 4

Το υγρό για το πλύσιμο των πιάτων, είναι ιδανικό για τους φακούς. Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά που περιέχουν αλκοόλ, ξύδι, αμμωνία ή χλωρίνη. Αυτά τα συστατικά, μειώνουν το προστατευτικό στρώμα των φακών.

#5 Αποτρέψτε τους φακούς από το να θολώσουν11 δοκιμασμένα εκπληκτικά κόλπα για αυτούς που φορούν γυαλιά - Εικόνα 5

Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ανθρώπων που φορούν γυαλιά. Για να σταματήσει αυτό, παρά την αλλαγή στη θερμοκρασία, μπορείτε να προσθέσετε λίγο υγρό ή σκληρό σαπούνι εκ των προτέρων.

#6 Τα γυαλιά δεν είναι για να συγκρατούν τα μαλλιά11 δοκιμασμένα εκπληκτικά κόλπα για αυτούς που φορούν γυαλιά - Εικόνα 6

Αν χρησιμοποιείτε τα γυαλιά για να συγκρατούν τα μαλλιά σας, το πλαίσιο θα χάσει το σχήμα του και θα αρχίσει να πέφτει. Όταν πλένετε το πρόσωπο, μην χρησιμοποιείται τα γυαλιά. Καλύτερα να τα αφαιρέσετε.

#7 Επιδιορθώστε τα γυαλιά σας γρήγορα11 δοκιμασμένα εκπληκτικά κόλπα για αυτούς που φορούν γυαλιά - Εικόνα 7

Αν χάσατε τις βίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα ως προσωρινή λύση. Συνδέστε τα τμήματα, τοποθετήστε την οδοντογλυφίδα και σπάστε όση περισσεύει.

#8 Είναι πολύ φαρδιά ή πολύ στενά11 δοκιμασμένα εκπληκτικά κόλπα για αυτούς που φορούν γυαλιά - Εικόνα 8

Αν τα γυαλιά σας πέφτουν, κρατήστε τα στρογγυλεμένα μέρη σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά, μέχρι το πλαστικό να γίνει πιο μαλακό. Έπειτα, λυγίστε τα άκρα προς τα μέσα, ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στα αφτιά σας. Αν τα γυαλιά είναι αρκετά σφιχτά, κρατήστε τα για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό και δοκιμάστε να τα λυγίσετε προς τα έξω, ώστε να μειωθεί η πίεση.

#9 Στηρίγματα μύτης11 δοκιμασμένα εκπληκτικά κόλπα για αυτούς που φορούν γυαλιά - Εικόνα 9

Για να τα ρυθμίσετε, τοποθετήστε τα σε μια ομοιόμορφη επιφάνεια, ώστε να δείτε πώς φαίνονται μεταξύ τους.

#10 Σχήμα πλαισίου11 δοκιμασμένα εκπληκτικά κόλπα για αυτούς που φορούν γυαλιά - Εικόνα 10

Αν τα μάτια σας έχουν απόσταση, επιλέξτε γυαλιά με χοντρό ή προεξέχοντα σκελετό. Αυτό θα επιστήσει την προσοχή στο κέντρο του προσώπου, κάνοντας τα μάτια να δείχνουν πιο κοντά. Αν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, επιλέξτε πλαίσια με διακοσμητικά στοιχεία στις εξωτερικές άκρες. Με αυτό τον τρόπο, τα μάτια θα δείχνουν μακρύτερα μεταξύ τους.

#11 Για τους οδηγούς11 δοκιμασμένα εκπληκτικά κόλπα για αυτούς που φορούν γυαλιά - Εικόνα 11

Μια συμβουλή για τους οδηγούς: Μην αφήνετε τα πλαστικά σας γυαλιά στο ταμπλό και στο άμεσο ηλιακό φως. Με τη θερμότητα, οι φακοί μπορεί να χάσουν το σχήμα ή και να αποκολληθούν. Είναι καλύτερα να αποθηκεύσετε τα γυαλιά σας στο ντουλαπάκι ή σε μια ειδική θήκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ