-

Πώς είναι η ζωή της πρώτης επαγγελματία μπαλαρίνας με χιτζάμπ στον κόσμο;

Πώς είναι η ζωή της πρώτης επαγγελματία μπαλαρίνας με χιτζάμπ στον κόσμο;
Ιστορία

Πώς είναι η ζωή της πρώτης επαγγελματία μπαλαρίνας με χιτζάμπ στον κόσμο;

Λέγεται  Stephanie Kurlow, είναι από την Αυστραλία και όταν ήταν 2 χρονων αποφάσισε να γίνει μπαλαρίνα:

Η Stephanie ήταν 9 ετών όταν φόρεσε μαντήλα για πρώτη φορά. Ήταν τότε που η οικογένεια της ασπάστηκε το Ισλάμ.

Πώς είναι η ζωή της πρώτης επαγγελματία μπαλαρίνας με χιτζάμπ στον κόσμο; - Εικόνα

Το όνειρο της Stephanie να γίνει μπαλαρίνα ήρθε από νωρίς σε κόντρα με τα θρησκευτικά της πιστεύω. Γιατί γνώριζε ότι εκτός από την επίπονη καθημερινή άσκηση στην οποία πρέπει να επιδίδεται καθημερινά, έπρεπε να αντιμετωπίσει και τις ενδυματολογικές δυσκολίες που συνδέονται με την πίστη της.

Πώς είναι η ζωή της πρώτης επαγγελματία μπαλαρίνας με χιτζάμπ στον κόσμο; - Εικόνα1

Καμία σχολή μπαλέτου δεν δεχόταν, την Stephanie να ασκείται φορώντας χιτζάμπ. Aποφάσισε να συγκεντρώσει χρήματα κάνοντας μία εκστρατεία crowdfunding προκειμένου να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα μπαλέτου. Επτακόσια άτομα ευαισθητοποιήθηκαν και τις πρόσφεραν  7.000 δολάρια.

Πώς είναι η ζωή της πρώτης επαγγελματία μπαλαρίνας με χιτζάμπ στον κόσμο; - Εικόνα2

Όπως αποκάλυψε, δέχτηκε τα αποδοκιμαστικά σχόλια, τόσο από τη μουσουλμανική κοινότητα όσο και από τον κόσμο του κλασικού χορού: «Έζησα αυτές τις ματιές και τους ψιθύρους που έλεγαν ότι δεν μπορώ να το κάνω, και υπάρχουν κάποια κομμάτια του κόσμου του κλασικού χορού που βλέπουν σε μένα μόνον τα ρούχα που φοράω ή τα θρησκευτικά μου πιστεύω» είχε δηλώσει στην εφημερίδα Sydney Morning Herald.

Πώς είναι η ζωή της πρώτης επαγγελματία μπαλαρίνας με χιτζάμπ στον κόσμο; - Εικόνα3

Τίποτα όμως δεν την πτοεί. Και όχι πέτυχε το στόχο της να γίνει η πρώτη μουσουλμάνα μπαλαρίνα στον κόσμο, αλλά σχεδιάζει να ανοίξει κάποια στιγμή τη δική της σχολή χορού ειδικά για νέους άλλων πολιτισμών. «Αυτή η σχολή θα έχει προγράμματα για ειδικές θρησκείες και θα υποστηρίζει ομάδες νέων και μεγαλύτερων από αποκομμένες κοινότητες. Θα δώσω στις μελλοντικές γενιές μια ευκαιρία να εκφραστούν και να “θεραπεύσουν” τoν εαυτό τους μέσω της δημιουργικότητας και της θαυμάσιας τέχνης του χορού» ανέφερε στην εκστρατεία LaunchGood.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ