-

Εκείνος της δώρισε το συκώτι του και εκείνη…την καρδιά της για πάντα!

Εκείνος της δώρισε το συκώτι του και εκείνη...την καρδιά της για πάντα!
Γάμος
Σχέσεις

Οταν ο Κρίστοφερ Ντέμπσεϊ προσφέρθηκε να δωρίσει το μισό συκώτι του σε μια παντελώς άγνωστη, γνώριζε ότι με την απόφασή του αυτή θα της έσωζε τη ζωή.

Εκείνο, όμως, που δεν γνώριζε ο πρώην πεζοναύτης ήταν ότι η γυναίκα αυτή θα γινόταν η σύντροφος της ζωής του…

Εκείνος της δώρισε το συκώτι του και εκείνη…την καρδιά της για πάντα!

Η ιστορία αγάπης του Κρίστοφερ με τη Χέδερ Κρούγκερ άρχισε όταν ο 38χρονος άκουσε στο χώρο εργασίας του στο Φράνκφορτ, ένα χωριό νότια του Σικάγο, έναν συνάδελφο να μιλά για μια ξαδέλφη του που χρειαζόταν να κάνει επειγόντως μεταμόσχευση ήπατος.

Εκείνος της δώρισε το συκώτι του και εκείνη...την καρδιά της για πάντα! - Εικόνα 1

Άρρωστη επί δύο χρόνια, η κοπέλα έπασχε από κίρρωση ήπατος σε προχωρημένο στάδιο κι οι γιατροί της έδιναν 50% πιθανότητες επιβίωσης για άλλους δύο μήνες, αν δεν έβρισκε μόσχευμα.

Εκείνος της δώρισε το συκώτι του και εκείνη...την καρδιά της για πάντα! - Εικόνα 2

Σε μια μάχη με τον χρόνο, η οικογένειά της αναζητούσε εναγωνίως δωρητή -πράγμα εξαιρετικά δύσκολο σε μια χώρα όπου η σχετική λίστα αναμονής ξεπερνά τους 119.000 ασθενείς…

Ο Κρίστοφερ ανταποκρίθηκε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. «Σκέφτηκα ότι θα ήθελα να βρεθεί κάποιος να με βοηθήσει ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μου σε μια παρόμοια κατάσταση», δήλωσε στο BBC.

Εκείνος της δώρισε το συκώτι του και εκείνη...την καρδιά της για πάντα! - Εικόνα 3

Έτσι πήγε και υποβλήθηκε στο σχετικό τεστ, διαπιστώνοντας ότι ήταν απολύτως συμβατός με την ασθενή. Η πρώτη φορά που μίλησαν ήταν όταν τηλεφώνησε στη Χέδερ για να της ανακοινώσει ότι αυτός θα της δώριζε το μισό συκώτι του στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015.

Η κοπέλα κι η μάνα της ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς μετά το τηλεφώνημα… Λίγο αργότερα συναντήθηκαν για πρώτη φορά, βγήκαν έξω για φαγητό.

Εκείνος της δώρισε το συκώτι του και εκείνη...την καρδιά της για πάντα! - Εικόνα 4

Στις εβδομάδες που προηγήθηκαν της μεταμόσχευσης οι δυο τους άρχισαν να περνούν ολοένα και περισσότερες ώρες μαζί, καθώς ο Κρίστοφερ κι η λέσχη μοτοσικλετιστών, της οποίας είναι μέλος, έκαναν εκστρατεία για τη συγκέντρωση πόρων για φιλανθρωπικό σκοπό. «Βγαίναμε μαζί κάνοντας έρανο κι άρχισα να σκέφτομαι ότι είναι πραγματικά καλή γυναίκα κι ότι πρέπει να τη γνωρίσω καλύτερα.»

Εκείνος της δώρισε το συκώτι του και εκείνη...την καρδιά της για πάντα! - Εικόνα 5

Όταν ήρθε η ώρα να μπουν στο χειρουργείο της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Ιλινόι στις 16 Μαρτίου, είχαν ήδη βγει κάνα-δυο ραντεβού, αλλά επισημοποίησαν τη σχέση τους μετά την επέμβαση. «Ήμουν σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Είχα κάποια νευρικότητα -πάντα υπάρχει η πιθανότητα να στραβώσει κάτι- αλλά ουδέποτε σκέφθηκα να κάνω πίσω…», είπε ο 38χρονος.

Εκείνος της δώρισε το συκώτι του και εκείνη...την καρδιά της για πάντα! - Εικόνα 6

Λίγο καιρό αργότερα βγήκαν μια βόλτα με άμαξα στο Σικάγο κι εκεί ο Κρίστοφερ έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. 19 μήνες μετά τη μεταμόσχευση αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης.

Εκείνος της δώρισε το συκώτι του και εκείνη...την καρδιά της για πάντα! - Εικόνα 7

«Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν μου είχε περάσει απ’ το μυαλό ότι θα την παντρευόμουν όταν δέχθηκα να μετάσχω σ’ όλο αυτό. Είναι απίστευτο…», λέει πανευτυχής ο Κρίστοφερ κρατώντας στην αγκαλιά του την αγάπη της ζωής του…

Εκείνος της δώρισε το συκώτι του και εκείνη...την καρδιά της για πάντα! - Εικόνα 8

 

[dailymail] [bbc]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ