-

Εκπληκτικά κτίσματα που θα δούμε πολύ σύντομα!

10 Εκπληκτικά Κτίσματα που θα Δούμε πολύ Σύντομα...!
Design
Παράξενα Σπίτια

Κάθε χρόνο η σύγχρονη αρχιτεκτονική, γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακή με νέες ιδέες που ξεπερνούν ότι ξέραμε μέχρι σήμερα. Είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς, αλλά σε μερικές δεκαετίες  ίσως να ζούμε σε αυτό τον φουτουριστικό κόσμο που βλέπαμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Το Brighside μας παρουσιάζει, λοιπόν, 10 projects κτισμάτων που βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή και είναι σχεδόν έτοιμα να μας εισάγουν σε μια νέα εποχή…

Δείτε 10 Εκπληκτικά Κτίσματα που θα Δούμε πολύ Σύντομα:

1.Lakhta Center, Saint Petersburg

10 Εκπληκτικά Κτίσματα που θα Δούμε πολύ Σύντομα...! - Εικόνα 1

Αυτός ο ουρανοξύστης των 87 ορόφων στην ακτή του κόλπου της Φιλανδίας, θα είναι η επίσημη έδρα της Gazprom Neft. Το κτίριο αυτό αναμένεται να είναι το ψηλότερο στη Ευρώπη, ξεπερνώντας ακόμα και τον ουρανοξύστη της Ομοσπονδίας στη Μόσχα. Η συνολική του έκταση του συγκροτήματος θα είναι 400,000 τετραγωνικά μέτρα.

2.Dubai Towers — The Lagoons

10 Εκπληκτικά Κτίσματα που θα Δούμε πολύ Σύντομα...! - Εικόνα 2

Η ομάδα έργου των Thompson, Ventulett, Stainback & Associates, ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό των ”The Lagoons” στο Ντουμπάι(UAE) και σύντομα η αμμώδης έκταση των 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, θα γίνει ένα εκπληκτικό και μεγαλειώδες συγκρότημα κτιρίων, που θα συνδυάζει πλωτές οδού, λιμάνια, απίστευτη θέα και φυσικά καινούργιους ουρανοξύστες.

3.Scaly Tower, Zhuhai (China)

10 Εκπληκτικά Κτίσματα που θα Δούμε πολύ Σύντομα...! - Εικόνα 3

Στο σημείο συνάντησης δύο ποταμών στο Zhuhai στην Κίνα, θα κατασκευαστεί ένας πύργος παρατήρησης 100 μέτρων. Θα είναι ελαφρώς σπειροειδής και ο σχεδιασμός του θα θυμίζει τη φιγούρα ενός ψαριού! Η πρόσοψη του μάλιστα, θα είναι καλλυμένη απο μεταλλικά ”λέπια” κατασκευασμένα από διάτρητο αλουμίνιο.

4.The Dancing Dragons, Seoul

10 Εκπληκτικά Κτίσματα που θα Δούμε πολύ Σύντομα...! - Εικόνα 4

Οι ”Dancing Dragons” είναι το πιο πρόσφατο απο τα 15 αρχιτεκτονικά σχέδια που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Yongsan,την επιχειρηματική ζώνη της Seoul. Αποτελείται από 2 πύργους των 88 και 77  ορόφων, των οποίων η εξωτερική όψη θα θυμίζει το φολιδωτό  δέρμα των δράκων. Στην πραγματικότητα, κάθε ”φολίδα” θα είναι ένα παράθυρο.

5.The Endless City, London

10 Εκπληκτικά Κτίσματα που θα Δούμε πολύ Σύντομα...! - Εικόνα 5

Ένα απο τα πιο ασυνήθιστα και ”φυσικά” αρχιτεκτονικά σχέδια, πρόκειται να υλοποιηθεί στο Λονδίνο. Το κτίσμα θα διαμορφωθεί σε διάφορα επίπεδα μέσω ραμπών που θα περικλείουν ένα κοίλο αίθριο. Το σημαντικότερο είναι πως θα δημιουργηθούν πολλοί χώροι πρασίνου και πάρκα, κάτι δηλαδή σαν τους νέους ”Κήπους της Βαβυλώνας”.

6.The Infinite House, Sydney

10 Εκπληκτικά Κτίσματα που θα Δούμε πολύ Σύντομα...! - Εικόνα 6

Να πως μοιάζει το σπίτι του μέλλοντος..Αυτό το νέο, πολυτελές συγκρότημα κατοικιών, θα ονομαστεί “Infinity”, δηλαδή “Αιωνιότητα” και θα είναι στο Sydney.

7.Spiral of Europe, City of Brussels

10 Εκπληκτικά Κτίσματα που θα Δούμε πολύ Σύντομα...! - Εικόνα 7

Η εξειδικευμένη ιταλική εταιρεία MADEOFFICE, σχεδίασε το “European Spiral” για την πόλη των Βρυξελλών. Η τοποθεσία και το όνομα είναι συμβολικά, καθώς τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαικής Ένωσης βρίσκονται στις Βρυξέλλες. Το σχέδιο αυτό επιδιώκει να γίνει σύμβολο της ενότητας των κρατών.

8.The City of Dreams Hotel Tower, Macau (China)

10 Εκπληκτικά Κτίσματα που θα Δούμε πολύ Σύντομα...! - Εικόνα 8

Μία πρωτοπορειακή ξενοδοχειακή μονάδα 40 ορόφων στην πόλη Macau της Κίνας, σε σχέδια της θρυλικής αρχιτέκτονος Zaha Hadid ετοιμάζεται. Και μόνο το όνομα της, αποτελεί εγγύηση οτι το τελικό αποτέλεσμα θα μας εντυπωσιάσει! Η Ιρακινοβρετανή  Zaha Hadid που “έφυγε” φέτος στα 65 απο καρδιακή προσβολή, ξεχώρησε και βραβεύθηκε για το ταλέντο της, και άφησε πίσω έργα υπέρτατης αρχιτεκτονικής και καινοτομίας.

9.Bionic Tower ’Lava,’ Abu Dhabi

10 Εκπληκτικά Κτίσματα που θα Δούμε πολύ Σύντομα...! - Εικόνα 9

Αρχιτέκτονες και βιολόγοι συνεργάστηκαν στο σχεδιασμό αυτού του ουρανοξύστη. Το όλο εγχείρημα είναι βασισμένο στη μοριακή δομή των δέντρων και άλλων οργανισμών. Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό.

10.Bionic City, Shanghai

10 Εκπληκτικά Κτίσματα που θα Δούμε πολύ Σύντομα...! - Εικόνα 10

Σε 15 χρόνια μια πόλη ικανή να φιλοξενήσει 100,000 κατοίκους, θα έχει χτιστεί στην Κίνα. Αυτότο μοναδικό οικοδόμημα που έχει σχεδιαστεί βασιζόμενο στους νόμους  της βιονικής αρχιτεκτονικής, και θα είναι ανθεκτικό απέναντι σε πυρκαγιά, πλημμύρες, σεισμούς και τυφώνες, με άλλα λόγια μια νέα ¨Κιβωτός του Νώε”.

Η ανθεκτικότητα του κτιρίου ωφείλεται στο μοναδικό σχεδιασμό που ¨δανείστηκε” την δομή των κυπαρισσίων. Τα πράσινα τμήματα του κτίσματος, θα αποτελούνται από μικρές φολιδωτές μεμβράνες, μέσα από τις οποίες θα περνά ο πιο ισχυρός άνεμος, χωρίς να προκαλεί καμία κίνηση. Οι βάσεις του είναι τόσο προσεκτικά σχεδιασμένες που -όπως και με τα κυπαρίσσια- δύσκολα θα βάλλονταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ