-

Εξαιρετικό:«Πώς να αγαπήσεις μία γυναίκα που πήγε στην κόλαση και ξαναγύρισε»

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ: «Πώς να Αγαπήσεις μία Γυναίκα που πήγε στην Κόλαση και Ξαναγύρισε..»
Σχέσεις
Ψυχολογία

Πολλοί έχουν προσπαθήσει. Οι περισσότεροι απέτυχαν.

Οι αδύναμοι δεν θα το προσπαθήσουν καν, γιατί θέλει περισσότερη δύναμη από αυτή που ξέρεις ότι έχεις.

Περισσότερη υπομονή, αντοχή, επιμονή και αποφασιστικότητα.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ: «Πώς να Αγαπήσεις μία Γυναίκα που πήγε στην Κόλαση και Ξαναγύρισε..»

Η αγάπη σου θα πρέπει να είναι ανιδιοτελής και να μην τα παρατήσεις.

Γιατί η γυναίκα που πήγε στην κόλαση και γύρισε θα σε κρατήσει μακρυά. Θα τεστάρει την επιθυμία σου και το ποιόν σου, το αν έχεις ότι χρειάζεται για να την ηρεμήσεις. Γιατί είναι απρόβλεπτη – μπορεί να γίνει τυφώνας, μία δύναμη της φύσης που θα απελευθερώσει την μανία των παθών της ή ήρεμη βροχή, ευγενική και σιωπηλή.

Όταν είναι αυτή η ευγενική βροχή, να την αγαπάς.

Όταν γίνει ο κεραυνός και η αστραπή που φέρνουν την πανωλεθρία, να της αγαπάς περισσότερο.

Είναι μία αντίφαση, ένα εκκρεμές που πάντα θα ταλαντεύεται ανάμεσα στον φόβο της ασφυξίας και της εγκατάλειψης και ούτε εκείνη δεν θα ξέρει πώς να ισορροπήσει ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Γιατί σήμερα, παρόλο που δεν θα στο πει, θα νιώθει ανασφάλεια. Θα θέλει να μείνεις κοντά της, να της χαϊδέψεις τα μαλλιά, να την κρατήσεις στην αγκαλιά σου και να της δώσεις ένα φιλί. Αλλά αύριο θα θέλει να είναι αυτόνομη και να έχει το χώρο της.

Γιατί ενώ κοιμόσουν, εκείνη ήταν ξύπνια και δεν μπορούσε να ηρεμήσει τις σκέψεις της. Ένιωθε το ρολόι να την κυνηγάει ενώ προσπαθούσε να ενώσει τα κομμάτια της, να καταλάβει πού και πώς ταιριάζει. Πολέμησε τους δαίμονες της και σκότωσε τους δράκους της αλλά φοβάται πως αν κοιμηθεί θα πάρουν το πάνω χέρι και θα χάσει τον έλεγχο.

Την επόμενη μέρα θα είναι κουρασμένη και η παρουσία σου θα την πνίγει. Θα θέλει να μείνει μόνη.

Όταν σου απλώνει το χέρι, να την αγαπάς.

Όταν σε διώχνει μακρυά, να την αγαπάς περισσότερο.

Πολλά θα της προκαλούν άγχος. Θα θέλει να ξεπεράσει τους φόβους της αλλά θα νιώθει σαν ένα μικρό και τρομαγμένο παιδί μόνο στον μεγάλο κόσμο. Μερικές φορές θα θέλει να είναι θαρραλέα για να αποδείξει στον εαυτό της πως έχει ότι χρειάζεται.

Άλλες φορές θα πρέπει να της πιάσεις σφιχτά το χέρι και να μην το αφήσεις. Πολλές φορές δεν θα ξέρει τι θέλει και θα πρέπει να την “διαβάσεις” για να τη βοηθήσεις.

Όταν θα είναι γενναία και θα κάνει σταθερά βήματα στον κόσμο, να την αγαπάς.

Όταν θα είναι τρομαγμένη και θα αρνείται να πιάσει το χέρι σου, να την αγαπάς περισσότερο.

Μερικές φορές δεν θα πονάει και το φως θα λάμπει στα μάτια της. Το χαμόγελό της θα ακούγεται σαν πολύτιμη μελωδία. Αλλά μερικές φορές θα πονάει τόσο πολύ που το τραύμα στο σώμα της θα πονάει και θα νιώθει οδύνη. Το φως θα σβήσει και η μουσική θα χαθεί.

Όταν είναι το φως, να την αγαπάς.

Όταν είναι το σκοτάδι, να την αγαπάς περισσότερο.

Πάντα θα έχει το ένα πόδι έξω από την πόρτα. Γιατί δεν μπορεί να καταλάβει την ανιδιοτελή αγάπη, μία που είναι τόσο δυνατή που να μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Δεν μπορεί να αφήσει τον εαυτό της να σε αγαπήσει ολοκληρωτικά και πάντα θα κρατάει κομμάτια της καρδιάς της κρυμμένα – αυτά που την πονάνε περισσότερο, τα κομμάτια που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ξανά.

Πάντα θα κοιτάει, θα περιμένει και θα θέλει να φύγεις πρώτος. Και όταν θα δεν το κάνεις, κάτι μέσα στην καρδιά της θα της πως αργά ή γρήγορα θα γίνει – πως είναι απλά θέμα χρόνου – γιατί όποιος την αγαπάει την αφήνει.

Έτσι, θα προσπαθήσει να σαμποτάρει τη σχέση σας, θα προσπαθήσει να την καταστρέψει, θα θελήσει να φύγει πρώτη, να σε πληγώσει πριν το κάνεις εσύ. Έτσι, θα έχει εκείνη τον έλεγχο, έτσι θα επιβιώσει, έτσι θα είναι σίγουρη πως δεν θα ξαναπληγωθεί.

Όταν θα θέλει να σε αγαπάει, να την αγαπάς.

Όταν θελήσει να σε πονέσει, να την αγαπάς περισσότερο.

Το ότι δεν έχει τον έλεγχο την τρομάζει. Μην την κάνεις να νιώθει αδύναμη, παγιδευμένη ή χωρίς ελευθερία. Θέλει να χορεύει ξυπόλυτη κάτω από τον γαλανό ουρανό, να νιώθει την άμμο στα πόδια της, να τρέχει με τους λύκους ενώ ο αέρας της χαϊδεύει τα μαλλιά, γιατί εκεί είναι το μέρος που γαληνεύει. Ποτέ μην της κόψεις τα φτερά, γιατί αν μπορεί να πετάει, πάντα θα γυρνάει σε σένα.

Να την αγαπάς όταν θα είναι εύκολο και να την αγαπάς περισσότερο όταν δεν θα είναι.

Να την αγαπάς με έναν τρόπο που θα ανατρέψει οτιδήποτε ήξερε για την αγάπη.

Να την αγαπάς γιατί καταλαβαίνεις με όλη σου την ύπαρξη το δώρο της αγάπης της και πόσο της κοστίζει να σου προσφέρει την εύθραυστη καρδιά της.

Δεν σε χρειάζεται. Σε έχει επιλέξει.

Γιατί έχεις ότι χρειάζεται για να επιβιώσεις από την καταιγίδα.

Γιατί ακόμα και όταν δεν ξέρει πώς να σε αγαπήσει, ξέρει πως εσύ θα την αγαπάς περισσότερο!

Συγγραφέας: Kathy Parker

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ