Τα ελαττώματα των μαμάδων ανάλογα με το ζώδιό τους

 

Κανείς δεν είναι τέλειος –ούτε καν οι μαμάδες. Σύμφωνα με τ’ άστρα, το κάθε ζώδιο έχει συγκεκριμένα ελαττώματα όταν αναλαμβάνει τον δύσκολο ρόλο της μητρότητας. Σε τι «υστερεί» λοιπόν ο ηγετικός Κριός; Πού τα βρίσκει σκούρα ο δυναμικός Ταύρος και τι θα μπορούσε να διορθώσει ο ευαίσθητος Καρκίνος;

Κριός

Είναι το πρώτο ζώδιο, είναι ηγετικός και δυναμικός και εμπνευσμένος. Ο Καρκίνος, σύμφωνα με τους αστρολόγους, είναι ο πρώτος που θα ξεκινήσει ένα νέο εγχείρημα, είναι γεμάτος ιδέες, όμως –με κυβερνήτη του τον Άρη- είναι συχνά παρορμητικός και απότομος. Γι’ αυτό, οι μαμάδες Κριοί, σύμφωνα με τους ειδικούς του είδους, δυσκολεύονται ενίοτε να χαλιναγωγήσουν τον εκνευρισμό τους και, ενώ είναι φοβεροί καθοδηγητές, τείνουν καμιά φορά να πληγώνουν (άθελά τους) τα παιδιά τους.

Ταύρος

Οι αστρολόγοι υποστηρίζουν, ότι η μαμά Ταύρος είναι πεισματάρα και δεν το βάζει εύκολα κάτω –ακόμα κι αν πρέπει να παραδώσει τα όπλα. Όσοι γεννήθηκαν υπό τον αστερισμό του Ταύρου, έχουν τη φήμη των οξύθυμων ανθρώπων που δεν αφήνουν «κουβέντα να πέσει κάτω», δημιουργώντας συχνά ένταση στο σπίτι για όχι μεγάλης σημασίας ζητήματα.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι είναι φοβερά γοητευτικοί, αλλά έχουν στο αίμα τους τον αυθορμητισμό, που συχνά τους οδηγεί σε επιπολαιότητες. Σύμφωνα με τους αναλυτές των άστρων, οι μαμάδες Δίδυμοι, καμιά φορά, γίνονται ασυνεπείς λόγω του αυθορμητισμού τους, αλλά και αναποφάσιστες εξαιτίας του πόσο εγκεφαλικά λειτουργούν. Έχουν την τάση να βάζουν τόσο «μπροστά» τη λογική, που η συμπεριφορά τους εκλαμβάνεται καμιά φορά απ’ τα παιδιά τους ως υπερβολικά αυστηρή.

Σύμφωνα με τ’ άστρα, το κάθε ζώδιο έχει συγκεκριμένα ελαττώματα όταν αναλαμβάνει τον δύσκολο ρόλο της μητρότητας

Καρκίνος

Με κυβερνήτη τους το φεγγάρι, οι Καρκίνοι είναι κυκλοθυμικοί και έχουν την τάση να γίνονται χειριστικοί με όσους βρίσκονται κοντά τους. Οι μαμάδες αυτού του ζωδίου έχουν τη φήμη, ότι εκνευρίζονται όταν τα πράγματα δεν γίνονται με τον δικό τους τρόπο και, καμιά φορά, ξεσπούν στην οικογένειά τους τον θυμό και τον εκνευρισμό τους.

Λέων

Οι μαμάδες-λιοντάρια μπορούν, υπό ορισμένες συνθήκες, να γίνουν εγωίστριες και κτητικές. Επιπλέον, οι Λέοντες έχουν την φήμη ότι γίνονται ιδιαίτερα αυταρχικοί. Αυτά τα χαρακτηριστικά, φέρνουν εντάσεις στην οικογένεια –εντάσεις κατά τις οποίες η μαμά-Λέων έχει την τάση να «πνίγει» τα «θέλω» των υπολοίπων.

Παρθένος

Όλοι ξέρουμε πάνω-κάτω πόσο «ψείρες» και επικριτικοί μπορούν να γίνουν οι Παρθένοι. Η μαμά Παρθένος, λοιπόν, δεν ξεφεύγει απ’ τον κανόνα κι έχει την τάση να κυνηγάει μονίμως τα υψηλά της στάνταρτς. Σκέφτεται και ξανασκέφτεται τα διάφορα ζητήματα κι έτσι, άλλοτε οδηγεί την οικογένειά της στη σωστή λύση κι άλλοτε τους κάνει τη ζωή ελαφρώς δύσκολη.

Οι μαμάδες που έχουν γεννηθεί κάτω απ’ τον αστερισμό των Ιχθύων συνηθίζουν να «φορτώνονται» τα προβλήματα όλου του κόσμου –πόσο μάλλον των παιδιών τους.

Ζυγός

Τα παιδιά και οι σύζυγοι των Ζυγών, μπορεί καμιά φορά να νιώσουν, ότι δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις προσδοκίες τους. Μήπως, λοιπόν, οι μαμάδες-Ζυγοί περιμένουν πάρα πολλά απ’ τους δικούς τους ανθρώπους; Αναρωτηθείτε, επίσης, αν είστε μητέρα Ζυγός, μήπως έχετε τη συνήθεια να προκαλείτε άγχος και νευρικότητα στα παιδιά.

Σκορπιός

Όταν ένας Σκορπιός νιώθει ότι το πρόγραμμα που προσεκτικά έχει οργανώσει πνέει τα λοίσθια, μπορεί να βγει έξω φρενών. Οι μαμάδες Σκορπιοί, θεωρούνται επιβλητικές και αυταρχικές, ενώ στα ελαττώματά τους μπορεί να συμπεριληφθεί και η περιστασιακή μυστικοπάθεια και η τάση για εκδικητικότητα.

Τοξότης

Είναι γεμάτοι ενέργεια και κέφι για ζωή, όμως οι Τοξότες μπορούν συχνά να γίνουν ιδιαίτερα ανυπόμονοι και πιεστικοί. Επειδή είναι ενθουσιώδεις, έχουν καμιά φορά τη συνήθεια να γίνονται απερίσκεπτοι και παράτολμοι και να παίρνουν αποφάσεις που μοιάζουν καταπληκτικές, αλλά δεν είναι καλά υπολογισμένες.

Αιγόκερως

Αν η μαμά σας είναι Αιγόκερως ή αν είστε η ίδια Αιγόκερως, ίσως έχετε ήδη παρατηρήσει τα χαρακτηριστικά της απαιτητικότητας και της αδιαλλαξίας σε μικρές ή μεγάλες δόσεις. Οι Αιγόκεροι δυσκολεύονται να δεχτούν τη «συγγνώμη» και έχουν την τάση να μην είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι, θέλουν καμιά φορά λίγο χρόνο για τον εαυτό τους –κι αυτό δεν είναι κακό. Απλώς, ενίοτε, βυθίζονται τόσο στα προβλήματά τους που κάνουν δύσκολο στην οικογένειά τους να τους προσεγγίσει. Επίσης, οι μαμάδες Υδροχόοι μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα υπερβολικές και υπερπροστατευτικές.

Ιχθείς

Οι μαμάδες που έχουν γεννηθεί κάτω απ’ τον αστερισμό των Ιχθύων συνηθίζουν να «φορτώνονται» τα προβλήματα όλου του κόσμου –πόσο μάλλον των παιδιών τους. Έτσι, γίνονται συχνά υπερευαίσθητες και ιδιαίτερα προστατευτικές και παρεμβατικές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ