-

“Ένοπλες Δυνάμεις: Η περηφάνια και η τιμή του να είσαι ‘Βατράχι’ – Ένας Έλληνας κομάντο αποκαλύπτει τα μυστικά της πιο επίλεκτης μονάδας”

Ελληνες
Επικαιρότητα

Ένας από τους λεγόμενους «βατράχους» της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών αποκάλυψε στον Σταύρο Θεοδωράκη κάποια από τα μυστικά της μονάδας, εκφράζοντας την «τιμή και υπερηφάνεια» που νιώθει υπηρετώντας στην πιο επίλεκτη μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο καταδρομέας, εξηγώντας μερικές από τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες, ανέφερε ότι βρίσκονται στο νερό «ανάλογα με την αποστολή και την απόσταση που πρέπει να διανύσουν».

«Συνήθως είναι 60-65 λεπτά και σε βάθος από 1,5 μέτρο μέχρι 7 μέτρα επιχειρησιακά» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον εξοπλισμό που φορούσε κατά τη συνέντευξη, το μέλος της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών τόνισε ότι «ο φόρτος είναι πλήρης επιχειρησιακός, ώστε όταν βγούμε στην ακτή να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε ό,τι απαιτηθεί».

Εκτός από το όπλο και ό,τι άλλο αποτελεί τον φόρτο, «μπαίνουμε στη θάλασσα και με τη διόπτρα νυκτός».

Με αφορμή το γεγονός ότι ο ίδιος είναι αριστούχος στις επιδόσεις του, ο κομάντο εξομολογήθηκε ότι «υπηρετώντας σε αυτή τη μονάδα το μόνο που μπορεί να νιώθει κανείς είναι τιμή και υπηρεφάνεια γιατί είναι η αιχμή του δόρατος και είναι η πιο επίλεκτη μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα».

«Το αριστούχος είναι κάτι που δεν το επιδιώκω, έρχεται από μόνο του. Εγώ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό σε ό,τι κάνω» πρόσθεσε.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι αποφάσισε να γίνει «βατράχι» σε ηλικία 16 ετών με αφορμή τις πολεμικές ταινίες αλλά και «με τις εικόνες από την παρέλαση με τα βατράχια τον ΟΥΚ που τους βλέπεις και τους θαυμάζεις. Είναι το όνειρο κάθε άντρα που υπηρετεί να βρεθεί στις ειδικές δυνάμεις».

Όντας παντρεμένος με ένα αγόρι έξι ετών ο καταδρομέας απάντησε, τέλος, στο ερώτημα πώς θα νιώσει αν τον δει να βρίσκεται στη Σχολή Ευελπίδων λέγοντας ότι «αν επιλέξει να υπηρετήσει στην Ευελπίδων θα νιώσ μια υπηρεφάνεια όντας στρατιωτικός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ