Έρευνα: Ποιες γυναίκες θεωρούνται πιο έξυπνες

Έχετε ακούσει ότι τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής, αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν κάποια σημεία του σώματός τα οποία μπορεί να συνδέονται με την εξυπνάδα, την φυσική σας αντοχή, τη σεξουαλική σας συμπεριφορά αλλά και την υγεία σας;

Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πάνω στο σώμα μας υπάρχουν ενδείξεις που προδίδουν πόσο καλοί είμαστε σε κάτι.

Δείτε παρακάτω τι έδειξαν διάφορες μελέτες εμπειρογνωμόνων για τα φυσικά χαρακτηριστικά των γυναικών.

1. Το στήθος

Όταν κάποιος αναφέρεται σε μια γυναίκα ως «καλά προικισμένη» μιλάει για το μέγεθος του στήθους της ή του εγκεφάλου της;

Θα μπορούσε να αναφέρεται και στα δύο, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Οι κοινωνιολόγοι έδωσαν ένα τεστ IQ σε μια ομάδα 1.200 γυναικών με διαφορετικά μεγέθη στήθους. Οπως προέκυψε, οι βαθμολογίες των γυναικών με μεγαλύτερο στήθος ήταν κατά μέσο όρο 10 μονάδες υψηλότερες από τις υπόλοιπες.

Οι ερευνητές απέδωσαν το γεγονός σε μια πιθανή σχέση μεταξύ των επιπέδων της ορμόνης του σεξ και της ευφυΐας.

2. Οι γοφοί

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Leeds ανάμεσα σε γυναίκες μεταξύ 18 και 26 ετών, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior, αναφέρει ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του μεγέθους των γοφών μιας γυναίκας και της ευκολίας της να κάνει one night stand.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με μεγάλους γοφούς ήταν πιο πιθανό να κάνουν σχέσεις μιας βραδιάς και να έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους.

Η μελέτη διευκρινίζει ότι οι μεγάλοι γοφοί δεν κάνουν απαραίτητα τις γυναίκες πιο επιπόλαιες, αλλά όσο μεγαλύτερα είναι τα ισχία, τόσο πιο εύκολη η γέννα, άρα οι γυναίκες αυτές φοβούνται λιγότερο τις επιπλοκές του σεξ.

3. Τα αυτιά

Κοιτάξτε προσεκτικά τους λοβούς των αυτιών σας. Μπορείτε να διακρίνεται μια διαγώνιο πτυχή; Αν ναι, διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο για καρδιακή νόσο, σύμφωνα με πολλές μελέτες (ισχύει και για γυναίκες και για άνδρες).

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Heart Journal, οι ερευνητές εξέτασαν τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που πέθαναν από καρδιακή νόσο ή καρδιακή προσβολή και διαπιστώθηκε ότι η πλειοψηφία τους είχαν διαγώνιο λοβό αυτιού (το 72% των ανδρών και 67% των γυναικών).

4. Ο αφαλός

Τον αν ο αφαλός σας είναι ψηλά ή χαμηλά σε σχέση με τον κορμό σας, θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη για το πόσο γρήγορα τρέχετε ή κολυμπάτε, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό International Journal of Design and Nature and Ecodynamics.

Είναι ένα στοιχείο που σχετίζεται με το κέντρο βάρους σας, το οποίο βρίσκεται στον αφαλό σας.

Για παράδειγμα, ανάμεσα σε δύο αθλητές του ίδιου ύψους, αυτός με το υψηλότερο κέντρο βάρους (και, επομένως, μακρύτερα πόδια σε σχέση με το ύψος του) θα είναι ταχύτερος δρομέας (ισχύει και για γυναίκες και για άνδρες). Εκείνος με χαμηλότερο αφαλό θα είναι ταχύτερος κολυμβητής, λόγω του μεγαλύτερου κορμού.

5. Η μέση

Εχετε λεπτή μέση; Είναι πιθανό να ζήσετε πολλά χρόνια, αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Internal Medicine. Σύμφωνα με τα ευρήματα, η μεγάλη περίμετρος της μέσης συνδέεται, σε γενικές γραμμές, σε υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας.

Μάλιστα, ο κίνδυνος αυτός αφορά ακόμα και άτομα με φυσιολογικό βάρος και ισχύει κυρίως για γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ