-

Ερευνητές επιδιώκουν τη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον μέσω του αίματος

Ερευνητές επιδιώκουν τη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον μέσω του αίματος
Πάρκινσον

Το βασικότερο πρόβλημα με τη νόσο του Πάρκινσον είναι ότι, τη στιγμή που θα γίνει αντιληπτή σε ένα άτομο, είναι ήδη πολύ αργά για θεραπεία.

Μια ομάδα όμως από το πανεπιστήμιο La Trobe της Αυστραλίας, έχει αναπτύξει ένα τεστ που ανιχνεύει έναν δείκτη στα κύτταρα του αίματος, των ατόμων που πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο. Επομένως, θα είναι δυνατή η ανίχνευση της νόσου, πριν να είναι πολύ αργά.

Η έρευνα χρηματοδοτείται από το ίδρυμα του ηθοποιού Michael J. Fox, ο οποίος πάσχει επίσης από τη νόσο του Πάρκινσον, και από μια επιχορήγηση ύψους $640.000 από το ίδρυμα Shake It Up Australia. Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να γίνει το συγκεκριμένο τεστ διαθέσιμο στο ευρύ κοινό. Επιπλέον, η ομάδα υποστηρίζει ότι χρειάζεται περίπου 5 χρόνια, μέχρι να το τελειοποιήσει.

Προς το παρόν, αυξάνεται ο αριθμός των δοκιμών από ομάδα 38 ατόμων, σε ομάδα 70 ατόμων. Σύμφωνα με τον Guardian, ο τελικός στόχος είναι η δοκιμή σε μεγάλο αριθμό ατόμων που διανύουν τη δεκαετία των 40 ετών, πριν ξεκινήσουν να εμφανίζουν συμπτώματα της ασθένειας.

Επιπλέον, μελλοντικά οι ερευνητές θα μπορούσαν να εξετάσουν, εάν η ίδια μέθοδος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και για τη διάγνωση άλλων νευρολογικών διαταραχών, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ