-

Εργαζόμενη σε φούρνο της Θεσσαλονίκης μοιράζει δωρεάν φαγητό σε άπορους κάθε μέρα επί 7 χρόνια

Σκέψεις

Δουλεύει από το πρωί έως το απόγευμα στον φούρνο της γειτονιάς της στη Θεσσαλονίκη. Στο κλείσιμο, συλλέγει όλα τα προϊόντα που δεν πωλήθηκαν, παίρνει το αυτοκίνητό της και τα διανέμει σε συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματική ανάγκη.

Η Χριστίνα Κυριαζή είναι 27 ετών και δουλεύει τα τελευταία 7 χρόνια στο αρτοποιείο «Ο Φούρνος του Δημήτρη», στην περιοχή της Χαριλάου, το οποίο λειτουργεί στην περιοχή εδώ και 26 χρόνια.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε τη δουλειά στο μαγαζί μέχρι και σήμερα, μοιράζει δωρεάν τρόφιμα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ακολουθώντας την παράδοση του καταστήματος.

Δεκάδες οικογένειες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα ζητούν από την Χριστίνα να τους φέρει έστω ένα ψωμί. Η 27χρονη, με χαρά κανονίζει ημερομηνία και σημείο συνάντησης ώστε να προσφέρει ψωμιά, πίτες, κουλούρια και ό,τι άλλο έχει στη διάθεσή της. Κάνει μάλιστα και παραδόσεις κατ’ οίκον, σε ηλικιωμένους ανθρώπους και άτομα με κινητικά προβλήματα.

Όπως λέει μιλώντας στο thestival.gr, δίνει καθημερνά τρόφιμα σε τουλάχιστον μία οικογένεια. «Άλλες φορές μπορεί να δώσω σε δύο οικογένειες την μέρα, άλλες σε τρεις» αναφέρει. «Οι περισσότεροι άνθρωποι που μου ζητάνε να τους φέρω φαγητό είναι οικογένειες με μικρά παιδιά. Υπάρχουν και ηλικιωμένοι. Πρόσφατα μου ζήτησε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων με ειδικές ανάγκες» συμπληρώνει η νεαρή αρτοποιός.

Κάθε οικογένεια παίρνει από δύο σακούλες. Η μία περιέχει φρατζόλες με ψωμιά και η άλλη πίτες, κουλούρια και οτιδήποτε άλλο βγάλει ο φούρνος εκείνη την ημέρα. Μάλιστα, όταν η Χριστίνα κανονίσει συνάντηση και παράδοση προϊόντων σε οικογένεια με μικρά παιδιά, φροντίζει να προσθέσει ένα κουτί με μπισκότα.

Με έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης, αλλά και με ταπεινότητα, η Χριστίνα εξηγεί πως συγκινείται από όσα όμορφα μοιράζονται μαζί της οι άνθρωποι που δέχονται τη βοήθειά της. «Με ευχαριστούν κάθε φορά και μου λένε ότι είναι πάρα πολλά» προσθέτει.

Το μόνο που επιθυμεί η ίδια είναι να ακολουθήσουν κι άλλοι πολίτες το παράδειγμά της. Λέει χαρακτηριστικά: «Αν μπορώ εγώ να καταφέρνω κάτι τέτοιο, που είμαι ένα άτομο που δουλεύει σε απλό μαγαζί, σκεφτείτε τι μπορούμε να κάνουμε πολλά άτομα μαζί».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ