-

Εύκολη συνταγή για πατατόπιτα με φέτα (βίντεο)

Στην ελληνική κουζίνα, οι πίτες κάθε λογής παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ οι περισσότερες περιοχές της χώρας έχουν τη δική τους χαρακτηριστική, ντόπια συνταγή με βάση τα τοπικά προϊόντα.

H συγκεκριμένη συνταγή για πατατόπιτα με φέτα που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης πρόκειται για μία πολύ απλή παρασκευή για πεντανόστιμη πίτα, αφράτη και με ιδιαίτερα ανάλαφρη γεύση, ιδανική για να συνοδέψει ένα γεύμα στο οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής για πατατόπιτα

1 ½ κιλό πατάτες2 μεσαία αυγά80 ml γάλα100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις250 γρ. φέτα150 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί50 ml ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Προαιρετικά μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο, ξερό κρεμμύδι κ.α.)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά με μισή ώρα (δεν θέλουμε να λιώσουν).Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, αφού έχουν κρυώσει ελαφρώς.Αμέσως μετά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύοντας καλά με τα χέρια μας. Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 25-30 λεπτά.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ