-
Η πιο εύκολη και νόστιμη σοκολατόπιτα με πέντε μόνο υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας!
Συνταγή του Τάσου Αντωνίου
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 8
2 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη ή 30 γρ. κακάο σε σκόνη
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 20 εκ.
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν αλλά όχι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη λιωμένη κουβερτούρα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι.