-

Το φαγητό της ημέρας: Γιουβέτσι με μανιτάρια μοναστηριακά

Το φαγητό της ημέρας: Γιουβέτσι με μανιτάρια μοναστηριακά

Ένα γιουβέτσι πεντανόστιμο χωρίς κρέας, ιδανικό για λάτρεις των μανιταριών!

Το φαγητό της ημέρας: Γιουβέτσι με μανιτάρια μοναστηριακά

Τι χρειαζόμαστε:

500 γρ. λευκά μανιτάρια
3 ή 4 ώριμες τριμμένες ντομάτες χωρίς φλούδι και χωρίς σπόρια
2 κουτ. σ. κέτσαπ
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
3 κουτ. σ. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 κουτ. γ. ρίγανη
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
5-6 κοφτά κουτ. γ. βούτυρο φυτικό

Το φαγητό της ημέρας: Γιουβέτσι με μανιτάρια μοναστηριακά

Πώς το κάνουμε:

Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα τέσσερα.
Τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις τριμμένες ντομάτες, την κέτσαπ, αλατοπίπερο και ρίγανη. Προσθέτουμε 1,5 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μια ώρα μέχρι να αρχίσει να δένει λίγο η σάλτσα.
Παράλληλα βράζουμε το κριθαράκι και το σουρώνουμε όταν κρατάει λίγο ακόμα.
Σε μια γάστρα βάζουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε με την σάλτσα μανιταριών. Αν θέλετε προσθέστε μισό ποτήρι νερό βραστό.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Τέλος, πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί από πάνω σε όλη την επιφάνεια του φαγητού και σκορπίζουμε τα κομμάτακια με το βούτυρο.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (στον αέρα στους 190 βαθμούς) μέχρι να γίνει η κρούστα.

Σερβίρουμε ζεστό. Καλή επιτυχία!

via

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ