-

Οι φημισμένες παραλίες της Κρήτης

Οι φημισμένες παραλίες της Κρήτης
Κρήτη

Πρόκειται για ένα από ομορφότερα νησιά της Ελλάδας με εξωτικές παραλίες, ατελείωτες αμμουδιές, πλούσια βλάστηση, φιλόξενους κατοίκους και καλό φαγητό.

Ο,τι χρειάζεται δηλαδή κανείς για να περάσει μερικές μέρες απολαυστικών διακοπών.

Ο λόγος βέβαια για την Κρήτη που ξεχωρίζει για έναν πολύ βασικό λόγο, για τις πολλές και φημισμένες παραλίες της με τα πεντακάθαρα νερά και τις ατελείωτες αμμουδιές.

Όποιο μέρος κι αν επιλέξετε να μείνετε θα βρείτε σίγουρα μια παραλία που θα σας κλέψει την καρδιά και θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δείτε μερικές από τις πιο φημισμένες παραλίες του νησιού…

Οι φημισμένες παραλίες της Κρήτης

1. Μπάλος, Χανιά

Οι φημισμένες παραλίες της Κρήτης - Εικόνα 1

Στο βορειοδυτικό άκρο της Κρήτης θα συναντήσει κανείς μια εξωτική παραλία-λιμνοθάλασσα που αφήνει τον επισκέπτη με ανοιχτό το στόμα. Πολύ ψιλή άμμος και ρηχά πεντακάθαρα νερά συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό ενώ ταυτόχρονα αποτελεί προστατευόμενη περιοχή από το πρόγραμμα Natura.

2. Πρέβελη, Ρέθυμνο

Οι φημισμένες παραλίες της Κρήτης - Εικόνα 2

Τρεχούμενα νερά, φοινικόδεντρα και λευκή άμμος είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά αυτής της παραδεισένιας παραλίας στο νομό Ρεθύμνου. Έχοντας ταιριασμένα όλα τα στοιχεία της φύσης είναι φημισμένη και αγαπημένη των επισκεπτών του νησιού.

3. Φαλάσαρνα, Χανιά

Οι φημισμένες παραλίες της Κρήτης - Εικόνα 3

Και ποιος δεν έχει ακούσει γι’ αυτή την παραλία. Ένα εξωτικό μέρος με ψιλή άμμο και διάφανα νερά, τόσο μεγάλη και πλατιά που σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο άλλο τροπικό νησί. Αποτελεί δε έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς στο νησί.

4. Μάταλα, Ηράκλειο

Οι φημισμένες παραλίες της Κρήτης - Εικόνα 4

Η διάσημη παραλία της νότιας Κρήτης στο νομό Ηρακλείου έχει καταγάλα νερά και ένα μυστηριώδες τοπίο που σε καλεί να το εξερευνήσεις. Πρόκειται μάλιστα για μια καλά οργανωμένη παραλία με εύκολη πρόσβαση.

5. Ελαφονήσι, Χανιά

Οι φημισμένες παραλίες της Κρήτης - Εικόνα 5

Βρίσκεται στη δυτική Κρήτη 75 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τα Χανιά και το τοπίο εκεί είναι κυριολεκτικά παραδεισένιο. Η λευκή άμμος παίρνει μερικές ροζ αποχρώσεις ενώ τα κρυστάλλινα νερά σε καλούν για βουτιές στο… όνειρο. Η στενόμακρη χερσόνησος του Ελαφονησίου μοιάζει να κόβεται από μία ρηχή λιμνοθάλασσα που χωρίζει την κεντρική παραλία με το φημισμένο νησάκι και η εμπειρία είναι μοναδική.

6. Βάι, Λασίθι

Οι φημισμένες παραλίες της Κρήτης - Εικόνα 6

Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στην Κρήτη είναι το φοινικόδασος του Βάι με την παραλία που βρίσκεται εκεί να μαγνητίζει τα βλέμματα και να συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Βρίσκεται 24 χιλιόμετρα ανατολικά της Σητείας και πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία όπου οι επισκέπτες μπορούν μεταξύ άλλων να απολαύσουν και διάφορα θαλάσσια σπορ.

7. Χρυσή, Λασίθι

Οι φημισμένες παραλίες της Κρήτης - Εικόνα 7

Γνωστό και ως Γαϊδουρονήσι, η παραλία Χρυσή είναι ένας παράδεισος που προσεγγίζεται με ένα καραβάκι από την Ιεράπετρα. Παραλίες με νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε σε μια μοναδική παλέτα χρωμάτων. Τα μόλις 8 ναυτικά απόσταση δικαιώνουν για το μοναδικό σκηνικό…

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ