-

Φρόντισε τον εαυτό σου: 5 τρόποι για να απολαύσεις το Σαββατοκύριακό σου

Φρόντισε τον εαυτό σου: 5 τρόποι για να απολαύσεις το Σαββατοκύριακό σου
Ψυχολογία

Κάθε Σαββατοκύριακο προσπαθείς να αναπληρώσεις τον χαμένο (ελεύθερο) χρόνο και να κάνεις όλα αυτά που σε ευχαριστούν μέσα σε δύο μέρες.

Φρόντισε τον εαυτό σου: 5 τρόποι για να απολαύσεις το Σαββατοκύριακό σου

Φυσικά, κάποιες υποχρεώσεις αλλά και η κούραση, σπάνια σου επιτρέπουν να χαλαρώσεις αλλά και να διασκεδάσεις ακριβώς όπως θέλεις.

Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι να καταφέρεις να προγραμματίσεις έτσι τον χρόνο σου και τις υποχρεώσεις σου μέσα στην εβδομάδα, ώστε να καταφέρεις να είσαι δημιουργική και αποτελεσματική όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Έτσι, το Σάββατο και την Κυριακή θα μπορέσεις να ασχοληθείς με τα χόμπι σου, να δεις τους φίλους σου, αλλά και να χαλαρώσεις στον καναπέ.

Δεν θα ήταν, άλλωστε, μαγικό να ξυπνήσεις το Σάββατο το πρωί σ’ ένα καθαρό σπίτι, με γεμάτο ψυγείο κι έτοιμο φαγητό; Φυσικά, μπορείς να τα καταφέρεις αν κάνεις καλό προγραμματισμό, έτσι ώστε να απολαύσεις τις εξής 5 δραστηριότητες που θα γεμίσουν το διήμερο, θα σε χαλαρώσουν, θα σε διασκεδάσουν και θα σου ανεβάσουν τη διάθεση:

1-Άκου μουσική

Φτιάξε μια λίστα με τα αγαπημένα σου τραγούδια έτσι ώστε όταν ξυπνήσεις το πρωί να απολαύσεις το πρωινό σου με τη μουσική. Θα είναι μια ωραία αλλαγή από τις υπόλοιπες μέρες που έχεις άγχος και δεν προλαβαίνεις να φας ούτε μια φρυγανιά! Μπορείς, επιπλέον, να φτιάξεις μια λίστα με χαλαρωτική μουσική και να την ακούς όταν διαβάζεις ένα βιβλίο ή μαγειρεύεις.

2- Πιες νερό

Δεν είναι δύσκολο και θα σε γεμίσει με ενέργεια. Μπορεί τις καθημερινές να ξεχνάς να πίνεις όσο νερό χρειάζεται ο οργανισμός σου, αλλά μπορείς το Σαββατοκύριακο να πιεις νερό και να ακολουθήσεις μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Απόλαυσε ένα πράσινο smoothie, φάε φρούτα και ένα υγιεινό μεσημεριανό γεύμα.

3- Κάνε διαλογισμό

Όχι μόνο θα κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ-ειδικά αν κάνεις διαλογισμό πριν κοιμηθείς- αλλά θα καταφέρεις να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου και να χαλαρώσεις απόλυτα. Διώξε την αρνητική ενέργεια και κάνε μόνο χαρούμενες σκέψεις!

4- Κοίτα στον καθρέφτη

Έχεις χρόνο κι είναι ευκαιρία να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη (μεταφορικά και κυριολεκτικά) και να εκτιμήσεις τον εαυτό σου. Δοκίμασε νέα ρούχα, εκτίμησε τα όμορφα χαρακτηριστικά σου και δώσε συγχαρητήρια στο σώμα σου για την ενέργεια και τις δυνατότητες που σου δίνει!

5- Κάνε γυμναστική

Ακόμα κι αν μέσα στην εβδομάδα δεν προλαβαίνεις να κάνεις καθόλου γυμναστική, καλό είναι να ασχοληθείς με τη φυσική σου κατάσταση το Σαββατοκύριακο. Κάνε μια βόλτα για περπάτημα, κάνε ποδήλατο ή αεροβικές ασκήσεις. Όχι μόνο θα φροντίσεις το σώμα σου αλλά θα αποκτήσεις ενέργεια και καλή διάθεση για όλο το διήμερο!

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ