-

Μις Γαλλία: Αρνητικά σχόλια για την εστεμμένη, το «αγορέ» μαλλί της και το «ανδρόγυνο» σώμα της

30

Ο χώρος της μόδας, πλέον, δεν αφορά μόνο το στυλ, αλλά φέρνει στο προσκήνιο σημαντικά μηνύματα για διάφορα κοινωνικά θέματα, όπως το bodyshaming και η συμπερίληψη. Ωστόσο, δεν πάντα η προσπάθεια να συνδυαστούν τα καλλιστεία με τα κοινωνικά προβλήματα λαμβάνεται θετικά.

Η νίκη της 20χρονης Ιβ Ζιλ, που κατακτήθηκε ως “Μις Γαλλία,” είχε να κάνει με τον τομέα της συμπερίληψης. Αυτή είναι η πρώτη φορά στα 103 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού που η νικήτρια δεν έχει μακριά μαλλιά, κάτι που απογοήτευσε ορισμένους θεατές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TF1 (@tf1)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eve Gilles (@evegillesoff)

Οι κριτές του διαγωνισμού αντιμετώπισαν αντιδράσεις για την επιλογή μιας νικήτριας με κοντά μαλλιά, ενώ όλες οι προηγούμενες νικήτριες είχαν πιο “παραδοσιακά” μακριά μαλλιά. Επίσης, δέχτηκε σχόλια για το σώμα της Ζιλ, το οποίο κάποιοι χαρακτήρισαν “ανδρόγυνο.”

Η 20χρονη Ιβ Ζιλ αντέδρασε λέγοντας: “Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όμορφες δεσποινίδες με μακριά μαλλιά, αλλά εγώ επέλεξα ένα ανδρόγυνο look με κοντά μαλλιά. Κανείς δεν πρέπει να σου λέει ποιος είσαι.” Επιπλέον, πρόσθεσε ότι “κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, είμαστε όλες μοναδικές.”

«Η Μις Γαλλία δεν είναι πλέον διαγωνισμός ομορφιάς, αλλά ένας διαγωνισμός αφύπνισης με βάση τη συμπερίληψη» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

Παρότι η 20χρονη βρέθηκε τρίτη στην ψηφοφορία του κοινού, η κριτική επιτροπή την ανέδειξε στην πρώτη θέση. Όπως αναφέρθηκε στο Twitter, “Η Μις Γαλλία δεν είναι πλέον διαγωνισμός ομορφιάς, αλλά ένας διαγωνισμός αφύπνισης με βάση τη συμπερίληψη.”

Σε συνέντευξή της τον Νοέμβριο, η Ιβ Ζιλ είχε δηλώσει: “Θα ήθελα ιδιαίτερα να υπερασπιστώ την εικόνα των γυναικών, ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ότι μπορούν να είναι ό,τι τους αρέσει. Θέλω να σπάσω τους κώδικες, να δείξω ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι διαφορετικές, ότι δεν χρειάζεται να μας βάζουν σε κουτιά. Αυτό θέλω να δείξω.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Contreras Perfect Formation (@contreras_perfect_formation)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eve Gilles (@evegillesoff)

Η Ιβ Ζιλ, που είχε ήδη αντιμετωπίσει κριτική για την εμφάνισή της πριν από τη νίκη της, τονίζει ότι “δεν ήθελε πια να μοιάζει με μικρό κορίτσι” και ότι ήθελε να δώσει το παράδειγμα. “Αλλά δεν είμαι καθόλου αγοροκόριτσο. Νιώθω γυναίκα,” πρόσθεσε

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ