-

Το γαλλικό κούρεμα που αποδεδειγμένα «αφαıρεί» χρόνια από το πρόσωπο – Είναι ό,τι πιο κομψό

Curtain bangs, πλαϊνές φράντζες, μακριές αφέλειες: αυτά είναι μερικά μόνο από τα είδη αφελειών που μας απασχολούν τη δεδομένη στιγμή, με τις περισσότερες fashionistas, celebrities και “it” girls του πλανήτη να τα έχουν ήδη υιοθετήσει στα hair looks τους.

Αν πρέπει ωστόσο να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν μόνο τύπο bangs, αυτός θα ήταν ξεκάθαρα οι “french bangs” ή “γαλλικές αφέλειες“, που κάνουν χαμό στα social media. Το γαλλικό αυτό κούρεμα είναι εμπνευσμένο, από ποιες άλλες, τις Γαλλίδες, και είναι ένα στιλ που τις χαρακτηρίζει απόλυτα.

Τι ακριβώς είναι τα “french bangs”;

Μοιάζουν πολύ με τα “curtain bangs”, οπότε θα μπορούσαμε άνετα να πούμε ότι πρόκειται για μια παραλλαγή τους. Δεν θα πρέπει ωστόσο να συγχέονται μεταξύ τους τα κουρέματα, μιας και οι γαλλικές αφέλειες είναι πιο “γεμάτες”, χωρίς όμως να καλύπτουν ολόκληρο το μέτωπο όπως οι κλασικές αφέλειες, ξεπερνούν το ύψος των φρυδιών, καλύπτοντας ορισμένες φορές και τα μάτια, ενώ είναι κομμένες σε διαφορετικά μήκη για να επιτευχθεί αυτό το effortless look των Γαλλίδων.

Το θετικό τους; Ότι δεν χρειάζονται πολύ styling για να “κάτσουν”, άρα δεν είναι ένα χρονοβόρο κούρεμα που απαιτεί τον χρόνο και τα skills σου με το σεσουάρ για να αναδειχθούν. Επιπλέον, ταιριάζουν στα περισσότερα σχήματα προσώπου ενώ δείχνουν το ίδιο κομψές σε όλες τις ηλικίες. Ιδίως σε πιο ώριμες γυναίκες, αυτού του είδους οι αφέλειες κάνουν ακόμα πιο νεανικό το όλο στιλ, ενώ καμουφλάρουν ρυτίδες και γραμμές στο μέτωπο και στην περιοχή των ματιών.

Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ