-

Ο γάμος είναι μια επιλογή που κάνεις κάθε μέρα, όχι μόνο την ημέρα του γάμου

Ο γάμος είναι μια επιλογή που κάνεις κάθε μέρα, όχι μόνο την ημέρα του γάμου
Γάμος
Σχέσεις
Ψυχολογία

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο γάμος θέλει δουλειά- πολλή δουλειά. Το ξέρουμε αυτό.

Το έχουμε ακούσει ξανά και ξανά.

Ο γάμος είναι μια επιλογή που κάνεις κάθε μέρα, όχι μόνο την ημέρα του γάμου

Έχουμε δει τα στατιστικά στοιχεία για τα διαζύγια και έχουμε διαβάσει αμέτρητα άρθρα που μας λένε πόσο δύσκολος είναι γάμος.

Και όμως … κάπου στην πορεία, μπορούμε ακόμα να παρασυρθούμε από το παραμύθι. Ίσως πρέπει να κατηγορήσουμε τις ρομαντικές κωμωδίες, ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι γεμάτα με πανέμορφα ζευγάρια, που χοροπηδάνε, διασκεδάζουν και εμφανίζονται να είναι τυλιγμένα ο ένας στην αγάπη του άλλου.

Λατρεύουμε να γιορτάζουμε την αγάπη που μοιραζόμαστε με τον σύζυγό μας και μας αρέσει να βλέπουμε άλλα ζευγάρια που είναι τρελά ερωτευμένα.

Αγαπάμε την αγάπη. Αλλά η αλήθεια είναι ότι εμφανίζουμε μόνο πέντε τοις εκατό της ζωής μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο γάμος είναι μια καθημερινή επιλογή και όχι πράξη της μίας φοράς.

Μία από τις πιο δημοφιλείς παρανοήσεις γύρω από το γάμο, είναι ότι τη στιγμή που θα τα βγάλεις πέρα μέχρι την ημέρα του γάμου-με κάθε επισημότητα-και πείτε το «δέχομαι» φεύγετε προς το ηλιοβασίλεμα και ζείτε πιο ευτυχισμένοι από ποτέ (και ζείτε καλά κι εμείς καλύτερα). Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο, ενέργεια και πόρους στο να σχεδιάζουν την ημέρα του γάμου τους, από ό, τι στο να σχεδιάζουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί.

Ο γάμος είναι μια καθημερινή δέσμευση. Κάθε μέρα που ξυπνάς θα πρέπει να αποφασίσεις συνειδητά να δεσμευτείς προς το σύζυγο σου- στα καλύτερα ή στα χειρότερα. Καλοί, σταθεροί και στέρεοι γάμοι δεν δημιουργούνται μέσα από τις εικόνες του Facebook και του Instagram. Σφυρηλατώνται μέσα απο βαρετές καθημερινές επαφές και μέσα από δύσκολες στιγμές.

Προσωπικά, για κάθε εικόνα που έχω δημοσιεύσει με εμάς να γελάμε, να χαμογελάμε και να κάνουμε ρομαντικές χαζομάρες, υπάρχει μια κρυμμένη στιγμή αγωνίας που συνοδεύεται από μάγουλα που τρέχουν δάκρυα, ανακατεμένα μαλλιά και δύο ανθρώπους στα χειρότερα τους που προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Αυτή είναι η ωμή, άσχημη πραγματικότητα του γάμου.

5 τρόποι για να πετύχετε τον παραμυθένιο γάμο σας και να ενισχύσετε τη σχέση με το σύζυγό σας

Έχετε αποδεχθεί το γεγονός ότι ο γάμος σας πρόκειται να πετύχει. Και τώρα τι; Εδώ είναι μερικοί πολύ απλοί και πρακτικοί κανόνες, που εάν εφαρμοστούν με συνέπεια, θα αυξήσουν σημαντικά την πιθανότητα ενός βιώσιμου γάμου.

Αναπτύξτε και να καλλιεργήστε μια ομαδική νοοτροπία– είστε μια ομάδα. Η ομάδα είναι μεγαλύτερη από τα επιμέρους μέλη. Καταλάβετε ότι θα πρέπει να θυσιαστείτε για το καλό της ομάδας. Κάποιες φορές μπορεί να είστε το αστέρι και κάποιες άλλες όχι. Μάθετε πώς να «θυσιάζεστε για την ομάδα» γιατί όταν κερδίζει η ομάδα, κερδίζουν και όλοι οι παίκτες. Ο εγωισμός είναι ο απόλυτος εχθρός του γάμου και η βασική αιτία θανάτου τόσο πολλών.

Αποδεχτείτε το σύζυγό σας για αυτό που είναι και εργαστείτε με αυτό που έχετε – Ο γάμος είναι μια «ως έχει» συναλλαγή. Το καλό, το κακό και ό,τι βρίσκεται ανάμεσα στο σύζυγό σας είναι αυτό που είναι και που το παντρευτήκατε αυτούσιο. Προσπαθώντας να αλλάξετε το σύζυγό σας είναι ανούσια προσπάθεια και ατιμωτική για το άτομό του. Είναι αυτό που είναι. Καλλιεργήστε το καλό και να εργαστείτε μεθοδικά για το κακό. Η πραγματική ουσία του γάμου είναι να μάθεις να αγαπάς το σύζυγο σου, άνευ όρων.

Φερθείτε στο σύζυγό σας καλύτερα από ό, φέρεστε σε άλλους– Αυτός ο κανόνας αγγίζει τα όρια του εφικτού και του εξωφρενικά αδύνατου. Είναι ένα από τους δυσκολότερους κανόνες να εφαρμόσετε, αλλά και αυτός που ανταμείβει πιο πολύ. Όταν έρχεστε σε σύγκρουση με ένα συνάδελφο, δεν ουρλιάζετε στο πρόσωπό του αισχρόλογα ούτε τον καλείτε με «κοσμητικά επίθετα» (αν το κάνετε, έχετε μεγαλύτερα προβλήματα, και θα πρέπει να αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια). Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι να σχεδιάζουν αυτό που πρόκειται να πουν και με ποιόν τρόπο θα προσεγγίσουν καλύτερα την κατάσταση. Ο σύζυγός σας αξίζει πολύ περισσότερο σεβασμό, επιείκεια, ευγένεια και κατανόηση από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο (εκτός φυσικά από τα παιδιά σας) στη ζωή σας.

Κάντε σχέδιο όταν πρόκειται να αναφερθείτε σε δύσκολα θέματα και να μάθετε να διαλέγετε τις μάχες σας – ο σύζυγός σας πρόκειται να σας νευριάσει. Οι συνήθειες, οι διαθέσεις και οι ιδιοσυγκρασίες τους, πρόκειται να σας χτυπήσουν με λάθος τρόπο κατά καιρούς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να λογομαχήσετε για αυτές τις ήπιες παραβάσεις. Μάθετε να αφήνετε τα πράγματα να περνάνε (μάθετε να ρίχνετε νερό στο κρασί σας). Δεν χρειάζεται τα πάντα να είναι αγώνας. Όταν αντιμετωπίζετε μεγαλύτερα ζητήματα που επηρεάζουν κατά πολύ το γάμο, αναπτύξτε μια στρατηγική και επιτεθείτε στο ζήτημα και όχι στο σύζυγό σας. Θυμηθείτε ότι είστε μια ομάδα και το πρόβλημα είναι ο αντίπαλος. Βρείτε το σωστό χρόνο, τον τόπο, τον τόνο της φωνής και την επιλογή των λέξεων ώστε να εξασφαλιστεί ότι το μήνυμα και οι προθέσεις σας είναι σαφείς. Αν φουντώνει η ένταση κάντε ένα διάλειμμα. Κρατήστε την συγκέντρωση  στο εν λόγω θέμα και μην στρέφεστε ποτέ προς το σύζυγό σας. Η τελειοποίηση της τέχνης της επικοινωνίας είναι το κλειδί, όταν προσπαθείτε να διεξάγετε διαπραγματεύσεις.

Συγχωρήστε και να αφήστε το να περάσει-Ο γάμος είναι μια μεγάλη άσκηση στη συγχώρεση. Εάν δεν μπορείτε να συγχωρήσετε και μπορείτε να μεταφέρετε μια μνησικακία για πάντα – ΜΗΝ ξαναπαντρευτείτε. Βεβαίως, ορισμένες παραβάσεις είναι πιο δύσκολο να συγχωρεθούν από άλλες και η συγχώρεση μπορεί να πάρει χρόνο. Ωστόσο, θα πρέπει να εργαστείτε ενεργά για συγχωρέσετε το σύζυγό σας. Θα πρέπει να απαλλαγείτε από την επιλογή να τιμωρήσετε το σύζυγό σας όπως και να τον απαλλάξετε από τα λάθη του. Είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι ο  γάμος σας συνεχίζει να κινείται προς τα εμπρός και ότι είναι για το καλό της ομάδας.

Στην τελική, ο γάμος είναι για ενήλικα άτομα. Θέλει ωριμότητα, αποφασιστικότητα, επιμονή και ανιδιοτελή αγάπη ώστε να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί η μακροζωία του. Κάνοντας μια σκόπιμη δέσμευση κάθε μέρα είναι το μυστικό για να  είστε ευτυχισμένοι για πάντα.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ