-

Γεωργία Καλτσή: Με το political correct έχουμε τραβήξει τα πράγματα τόσο πολύ που σιγά σιγά χάνει και το νόημα του

Η πόρτα του πλατό της εκπομπής «Οδός Ζαρίφη 2» του Open άνοιξε και εμφανίστηκε η Γεωργία Καλτσή. Η αθλήτρια και πρωταγωνίστρια της σειράς «Στα 4» του Ant1+ αναφέρθηκε στον τρόπο διαχείρισης των υπολοίπων απέναντι στα άτομα με αναπηρίες, την δική της διαχείριση μετά το τροχαίο ατύχημα αλλά και όλα όσα αναθεώρησε η ίδια.

Πιο συγκεκριμένα, η Γεωργία Καλτσή εξομολογήθηκε πως «τώρα με το political correct έχουμε τραβήξει τα πράγματα τόσο πολύ που σιγά σιγά χάνει και το νόημα του. Δεν με ενδιαφέρει αν θα με πεις ανάπηρη, που ανάπηρη είμαι. Έχουμε συνηθίσει το αμαξίδιο να το λένε καροτσάκι όλα αυτά τα χρόνια, ας πούμε, να προσπαθούμε να αλλάξουμε όλη αυτή την ιδεολογία, δεν είναι ότι θα με πειράξει απαραίτητα αλλά θα κάνω ένα χιουμοράκι για να καταλάβεις ότι είναι… αμαξίδιο και όχι καρότσι».

«Διάφορα τέτοια πράγματα. Εννοώ πως υπάρχουν ακόμα κάποιες λέξεις που δεν θα προσβληθείς, γιατί θα ήταν χαζό να προσβληθείς, αλλά ναι υπάρχουν κάποιες που πρέπει να αλλάξουν. Αλλά όχι ειδική μεταχείριση. Πάντα είναι ανάλογα με την κατάσταση, πως το λέει ο άλλος, σε τι φάση βρίσκεσαι, πόσο ευαίσθητα θέματα μπορεί να ακουμπήσει, τι σημαίνει αναπηρία και αν ξέρει ή δεν ξέρει τι χιούμορ θα χρησιμοποιήσουμε. Είναι σαν το “νίγκα” που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι έγχρωμοι, οι νέγροι, αλλά εμείς δεν μπορούμε να το πούμε εύκολα σε έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρουμε» σημείωσε η Γεωργία Καλτσή.

«Νομίζω πως το ίδιο πράγμα θα έκανα και αν ήμουν όρθια, στην περίπτωση που μετά το τροχαίο συνέχιζα να είμαι όρθια χωρίς να έχω μια επίκτητη αναπηρία. Πραγματικά μέσα από μια κατάσταση μπορείς να εκτιμήσεις μετά διαφορετικά κάποια πράγματα, δεν θα αφήσεις πράγματα να σε ακουμπήσουν τόσο εύκολα και να σε λυγίσουν. Βρίσκεις ένα νόημα πιο βαρύ στο να υπάρχεις εκεί έξω ανάμεσα στους υπόλοιπους ανθρώπους» συμπλήρωσε, επίσης, η Γεωργία Καλτσή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ