-

Το γλυκάκι της ημέρας: Κέικ με καρότα και γλάσο τυριού

Το γλυκάκι της ημέρας: Κέικ με καρότα και γλάσο τυριού
Γλυκά

Αυτό είναι από τα ελάχιστα γλυκά, που συνδυάζει εξαιρετικά τη νοστιμιά με την υγιεινή διατροφή.

Τα καρότα, οι σταφίδες και η μαύρη ζάχαρη, χαρίζουν σε αυτό το κέικ απίστευτη γεύση, που σε συνδυασμό με το γλάσο τυριού, ενθουσιάζει όποιον το δοκιμάσει.

Το γλυκάκι της ημέρας: Κέικ με καρότα και γλάσο τυριού

Ιδανικό και για κολατσιό!

Υλικά

Για το κέικ

• 4 φλυτζ. τσαγιού καρότο τριμμένο
• ½ φλυτζ. τσαγιού καρύδια
• ½ φλυτζ. τσαγιού σταφίδα ξανθή
• 2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
• 1¾ φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη μαύρη
• 1 κουτ. σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ
• 1 κουτ. σούπας κοφτό μαγειρική σόδα
• 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 1 φλυτζ. τσαγιού σπορέλαιο
• ½ κουτ. σούπας κανέλλα
• 2 βανίλιες
• 1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Για το γλάσο

• 90 γραμ. μαργαρίνη
• 300 γραμ. τυρί κρέμα
• 350 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 1 βανίλια

Το γλυκάκι της ημέρας: Κέικ με καρότα και γλάσο τυριού Το γλυκάκι της ημέρας: Κέικ με καρότα και γλάσο τυριού

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα καρότα, (στον τρίφτη ή στο μπλέντερ) και τα βάζουμε σ᾿ ένα μπολ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα καρύδια κοπανισμένα ελαφρά, τις σταφίδες, το σπορέλαιο, τ᾿ αυγά, την κανέλλα, το ξύσμα και τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτουμε κι αυτά.
Ανακατεύουμε με το χέρι, μέχρι να ενσωματωθούν καλά, όλα τα υλικά.

Τρίβουμε τα καρότα, (στον τρίφτη ή στο μπλέντερ) και τα βάζουμε σ᾿ ένα μπολ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα καρύδια κοπανισμένα ελαφρά, τις σταφίδες, το σπορέλαιο, τ᾿ αυγά, την κανέλλα, το ξύσμα και τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτουμε κι αυτά.
Ανακατεύουμε με το χέρι, μέχρι να ενσωματωθούν καλά, όλα τα υλικά.

Το γλυκάκι της ημέρας: Κέικ με καρότα και γλάσο τυριού

Το γλυκάκι της ημέρας: Κέικ με καρότα και γλάσο τυριού

Το γλυκάκι της ημέρας: Κέικ με καρότα και γλάσο τυριού

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165°C, στον αέρα για 1 ώρα έως 1¼ περίπου. (Για να το ελέγξουμε, τρυπάμε στο κέντρο του κέικ με μια οδοντογλυφίδα, όταν βγει καθαρή, είναι έτοιμο).
Το αφήνουμε να σταθεί για 10΄ και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο.

Χτυπάμε στο μπλέντερ το τυρί κρέμα, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, μέχρι να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το στρώνουμε μ᾿ ένα μαχαίρι να γίνει λείο.

Το γλυκάκι της ημέρας: Κέικ με καρότα και γλάσο τυριού

Μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του κέικ με κανέλλα ή τριμμένο καρότο ή τριμμένο καρύδι.

via

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ