-

Η αίτηση της Κάθριν Ράιλι για τεκνοθεσία απορρίφθηκε: Η έκρηξη οργής της Καθρίν που ανήκει στην τρανς κοινότητα

“Η Κάθριν Ράιλι, η πρώτη τρανς καθηγήτρια στην Ελλάδα, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόρριψη της αίτησης τεκνοθεσίας και αναρωτιέται γιατί την εμποδίζουν να γίνει μητέρα.

Η Κάθριν Ράιλι, η πρώτη τρανς καθηγήτρια στην Ελλάδα, αντιμετώπισε νέα εμπόδια στην προσπάθειά της να αποκτήσει παιδί, καθώς το αίτημα τεκνοθεσίας της απορρίφθηκε προφορικά από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ).

Μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση και αναρωτιέται γιατί την εμποδίζουν να γίνει μητέρα.

Η Κάθριν Ράιλι δήλωσε απογοητευμένη από την έκβαση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι αγνοούν τις κλήσεις και τα email της για μήνες και της ζητούν να ξεκινήσει ξανά όλη την διαδικασία από την αρχή, κάτι που δεν μπορεί να αντέξει.

Αναλυτικά η ανάρτηση της τρανς καθηγήτριας: “ΑΠΟΡΡΙΨΗ (προφορική) του αιτήματος μου τεκνοθεσίας από το ΚΚΠΠΑ. Άφαντοι ήταν οι κοινωνικοί λειτουργοί από τον Μάϊο. Κατ’ επανάληψη να αγνοούν τις κλήσεις μου, αναπάντητα email και επειδή δεν μπορούσαν να τεκμηριώσουν την απόφασή τους, είπαν ότι είμαι ‘διστακτική’ στο να μιλήσω για την ζωή μου. Όσοι με γνωρίζετε και προσωπικά ξέρετε ότι είμαι άνθρωπος που δεν διστάζω να μιλήσω. Ισχυρίζονται επίσης ότι η τρανς ταυτότητά μου είναι ανασταλτικός παράγοντας (ψυχολογικά τραύματα) ως εκ τούτου την ανικανότητά μου να γίνω κηδεμόνας.

Έχω μιλήσει κυριολεκτικά για κάθε πτυχή της ζωής μου. Δεν έχω ποτέ κρύψει τίποτα. Η υπηρεσία ΔΕΝ ηχογραφεί τις συζητήσεις μας που κατά την άποψη μου είναι ΛΑΘΟΣ (θα έδινα φυσικά την συγκατάθεσή μου να γίνει αυτό). Πώς θα αποδείξω ότι ήμουν σωστή καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας και ότι πληρώ τα κριτήρια; Γιατί να μου στερούν το νομικό μου δικαίωμα στο να γίνω γονέας; 23 χρόνια έχω ‘μεγαλώσει’ γενιές παιδιών μέσα από τις αίθουσες διδασκαλίας. Έχουν κλάψει μαθητές στην αγκαλιά μου, έχω τρέξει ουκ ολίγες φορές με σφουγγαρίστρες όταν ήταν άρρωστα, έχω χαρεί με τις επιτυχίες τους και έχω μείνει άγρυπνη όταν βίωναν πόνο, ανησυχίες και στενοχώριες. ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΗΤΕΡΑ;;;;;; Επτά ολόκληρους μήνες αναμονής και αγνόησης! Ένας ακόμη χρόνος χαμένος.

Μου λένε πρέπει να ξεκινήσω εκ νέου την διαδικασία. Ξανά εξετάσεις, ιατρούς, δημόσιες υπηρεσίες.

Δεν θέλω να με κυνηγήσουν πάλι από τα νοσοκομεία επειδή είμαι τρανς. Δεν θα το αντέξω ξανά. Μεγαλώνω. Τα περιθώρια στενεύουν. Σας εκλιπαρώ όλους, βοηθήστε με. Δεν τους αντέχω άλλο”.

Η Κάθριν Ράιλι είναι Ελληνοαμερικανίδα, γεννήθηκε στο Σικάγο από Έλληνες γονείς και επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών.

Η Κάθριν, η οποία χρησιμοποιεί το επίθετο ενός καλού της φίλου που δυστυχώς σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, είχε μιλήσει για τα πρώτα χρόνια της ζωής της και τη στιγμή που κατάλαβε ότι είναι διαφορετική.

“Στην ηλικία 8-9 ετών άρχισα να καταλαβαίνω ότι αισθάνομαι διαφορετικά. Αλλά δεν είχε να κάνει με το με τι παιχνίδια ήθελα να παίζω. Είναι αυτό που αισθανόμουν μέσα μου. Ωστόσο, είχα ένα θέμα, είχα μπερδέψει υπερβολικά την ταυτότητα φύλου με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Όπως καταλαβαίνετε, τα τρανς άτομα της δικής μου γενιάς, δεν είχαν ίντερνετ. Δεν είχαμε ενημέρωση, δεν είχαμε ανθρώπους να μας εκπαιδεύσουν. Όχι ότι σήμερα είναι σε καλύτερο βαθμό, αλλά τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα.

Για παράδειγμα, όταν με κούρευε η μαμά μου έκλαιγα γιατί ήθελα να έχω μακριά μαλλιά σαν τα κορίτσια ή ήθελα να φορέσω ένα υπέροχο φόρεμα που φορούσαν. Εκεί ήταν που άρχισα να καταλαβαίνω κάποια πράγματα για τον εαυτό μου. Ναι μεν εξωτερικά είχα γεννηθεί με αρσενικά χαρακτηριστικά, αλλά στην καρδιά μου, στην ψυχή μου και στο μυαλό μου, ένιωθα γυναίκα” είχε αποκαλύψει.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ