-

Ύδρα: Ένας υπέροχος πίνακας ζωγραφικής με φόντο το γαλάζιο

Ύδρα: Ένας υπέροχος πίνακας ζωγραφικής με φόντο το γαλάζιο
Ιστορία
Παράδοση
Ταξίδια

Γραφική, αρχοντική, κοσμοπολίτισσα…

Όλα τα παραπάνω ταιριάζουν στη μικρή και πανέμορφη Ύδρα, το νησί του Αργοσαρωνικού με τη μεγάλη ναυτική ιστορία και παράδοση που προσελκύει πλήθος επισκεπτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάθε χρόνο.

Ύδρα: Ένας υπέροχος πίνακας ζωγραφικής με φόντο το γαλάζιο

Ύδρα: Ένας υπέροχος πίνακας ζωγραφικής με φόντο το γαλάζιο - Εικόνα 0

Άλλωστε η μικρή απόστασή της από την Αθήνα την καθιστά βολικό προορισμό για μικρές εκδρομές και στιγμές ηρεμίας και γαλήνης.

Ύδρα: Ένας υπέροχος πίνακας ζωγραφικής με φόντο το γαλάζιο - Εικόνα 1

Χτισμένη αμφιθεατρικά με το λιμάνι της στο κέντρο, η πρώτη εικόνα της Ύδρας αποτυπώνει την αρμονία της ανθρώπινης παρουσίας με το περιβάλλον και γοητεύει τον ταξιδιώτη.

Ύδρα: Ένας υπέροχος πίνακας ζωγραφικής με φόντο το γαλάζιο - Εικόνα 2

Ψηλά κι επιβλητικά αρχοντικά δεσπόζουν στο λιμάνι δημιουργώντας ένα σκηνικό που θυμίζει πίνακα ζωγραφικής, με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας, ενώ «φρουροί» του είναι οι Προμαχώνες με τα κανόνια που παλαιότερα προστάτευαν την πόλη. Ύδρα: Ένας υπέροχος πίνακας ζωγραφικής με φόντο το γαλάζιο - Εικόνα 3

Στην προκυμαία χτυπά η καρδιά του νησιού με τον παραλιακό δρόμο να εκτείνεται από το άγαλμα του Mιαούλη μέχρι την περιοχή Πέταλο.

Ύδρα: Ένας υπέροχος πίνακας ζωγραφικής με φόντο το γαλάζιο - Εικόνα 4

Ξεκινώντας από την παραλία, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν βόλτες στα στενάκια της Ύδρας και να περιηγηθούν στην παλιά συνοικία της, αφήνοντας τη ματιά να ταξιδέψει στον ανοιχτό ορίζοντα και τη μαγευτική θέα.

Ύδρα: Ένας υπέροχος πίνακας ζωγραφικής με φόντο το γαλάζιο - Εικόνα 5

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία του νησιού, αξίζει μια επίσκεψη στην ιστορική οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη, στην οποία λειτουργεί παράρτημα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και στην οικία του Γεωργίου Κουντουριώτη, στην οποία λειτουργεί Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης και Ιστορίας της Ύδρας.

Ύδρα: Ένας υπέροχος πίνακας ζωγραφικής με φόντο το γαλάζιο - Εικόνα 6

Στην Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Υδραίων φιλοξενούνται έργα διάσημων καλλιτεχνών όλο το χρόνο.

Ύδρα: Ένας υπέροχος πίνακας ζωγραφικής με φόντο το γαλάζιο - Εικόνα 7

Τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται στο νησί κι έτσι μπορεί κανείς να ξεχάσει για λίγο τη βουή των μεγαλουπόλεων και να εκτιμήσει είτε το περπάτημα είτε τα ακούραστα γαϊδουράκια, που προσθέτουν μια πινελιά γραφικότητας στο έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερο νησί.

Ύδρα: Ένας υπέροχος πίνακας ζωγραφικής με φόντο το γαλάζιο - Εικόνα 8

Στη διεθνή αναγνωρισιμότητα του κοσμοπολίτικου νησιού συνέβαλε η περίφημη ταινία του 1957 «Το παιδί και το δελφίνι» με τη Σοφία Λόρεν να τραγουδά «Τι είν’ αυτό που το λένε αγάπη» και το φόντο της πανέμορφης και ατμοσφαιρικής Ύδρας να μαγεύει.

Ύδρα: Ένας υπέροχος πίνακας ζωγραφικής με φόντο το γαλάζιο - Εικόνα 9[via]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ