-

Υπάρχει ελπίδα: H κίνηση ανθρωπιάς από σουβλατζίδικο που προσφέρει δωρεάν φαγητό σε όποιον έχει ανάγκη

Είδηση
Επικαιρότητα
Νέα

Ένα σουβλατζίδικο στο Ζεφύρι έκανε ένα μοναδικό βήμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες της ψησταριάς πήραν την απόφαση να προσφέρουν δωρεάν φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη.

H κίνηση ανθρωπιάς από σουβλατζίδικο που προσφέρει δωρεάν φαγητό

To κατάστημα εστίασης στο Ζεφύρι, καλεί όποιον έχει ανάγκη, να πηγαίνει στο κλείσιμο του μαγαζιού και να τρώει δωρεάν. Μία σπουδαία πράξη αλληλεγγύης ως αντίβαρο στην δύσκολη και σκληρή καθημερινότητα.

Σύμφωνα με το Open, δύο νεαροί ο οποίοι διατηρούν ένα ψητοπωλείο στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο Ζεφύρι, κοντά στα σύνορα με το Καματερό με το όνομα «Δια χειρός» . Πήραν την απόφαση να χαρίζουν κάθε μέρα τα μεσάνυχτα ό,τι φαγητό περισσεύει. Το φαγητό αυτό καταναλωνόταν εκείνη την ημέρα και όχι την προηγούμενη.

«Δεν διανοηθήκαμε να δίνουμε φαγητό της προηγούμενης ημέρας στους πελάτες μας για αυτό είχαμε δυο επιλογές ή να το πετάξουμε ή να το δίνουμε στον κόσμο που έχει ανάγκη, και για μας αυτονόητο φυσικά είναι το δεύτερο», ανέφερε η ιδιοκτήτρια Μαρία Θεοδωροπούλου.

«Είναι οξύμωρο ένα κατάστημα εστίασης το βράδυ που κλείνει να του περισσεύει φαγητό και δίπλα να υπάρχει κόσμος που πεινάει και δεν έχει να φάει. Ζούμε δύσκολες μέρες το αντιλαμβανόμαστε όλοι στην κοινωνία, οπότε όταν υπάρχει κόσμος που έχει ανάγκη δεν γίνεται να κλείνεις τα μάτια και να πετάς το φαγητό», είπε ο ιδιοκτήτης Γιάννης Τσιουμπρής.

«Το όλο θέμα ξεκίνησε χτες, πέρασε κόσμος και νωρίτερα και του δώσαμε. Μας έχετε πιάσει κι εμάς εξαπίνης. Κάναμε μια δημοσίευση και πήρε μεγάλη έκταση και ούτε που το περιμέναμε και ευχαριστούμε τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος έκαναν μια δημοσίευση στο Facebook η οποία είχε περισσότερες από 1000 κοινοποιήσεις.

«Εμείς αυτή την ανάρτηση την δημοσιεύσαμε πριν από κάποιες ώρες, προχτές το βράδυ. Και μέσα σε 24 ώρες έχει πάρει τεράστια έκταση και αυτό μας έχει παραξενέψει γιατί για εμάς είναι αυτονόητο. Μας παραξένεψε ότι κάτι αυτονόητο κάνει εντύπωση σε τόσους πολλούς ανθρώπους», συμπλήρωσε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ