-
Με τρούφα σοκολάτας και ξύσμα λεμονιού
Για την κρέμα
Για το σιρόπι
Σε βουτυρωμένο ταψί ανοίγουμε το καταϊφι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Παράλληλα βράζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 7-8 λεπτά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βγάζουμε το καταϊφι από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι κι αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα ,την ζάχαρη,το αλεύρι, ανακατεύουμε με το σύρμα, να διαλυθούν, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγα από τα ψημένα αμύγδαλα, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύουμε. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κρύο καταϊφι.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και την τρούφα. Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει η κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (ή και από την προηγούμενη μέρα).
Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.