-

Καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους
Ταξίδια
Φύση

Υπάρχουν πολλά καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που δεν είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

Ωστόσο, τα φιλόξενα νησιά, τα γαλανά νερά, τα πεδία λουλουδιών και οι εντυπωσιακοί καταρράκτες, αξίζουν να τα επισκεφθείτε. Μοιάζουν σαν να βγήκαν από παραμύθι.

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους

Παρακάτω θα βρείτε 15 εκπληκτικά μυστικά μέρη του κόσμου, που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν. Αν έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε, σίγουρα αξίζουν το ταξίδι.

Μπλαγκάζ, Βοσνία και Ερζεγοβίνη

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους - Εικόνα 1

Πρόκειται για ένα μικρό χωριό φωλιασμένο ανάμεσα σε μικρούς καταρράκτες, που περιβάλλεται από καταγάλανα νερά. Υπάρχουν φιλόξενα λευκά σπίτια και ένα μοναστήρι κάτω από έναν απότομο βράχο. Αυτός είναι ένας ιερός τόπος για τους δερβίσηδες και τους Σούφι, που έχτισαν το χωριό σε αυτή τη γωνιά του παραδείσου.

Χουακατσίνα, Περού

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους - Εικόνα 2

Πρόκειται για μια πόλη-όαση στη μέση μιας τεράστιας ερήμου. Η διαδρομή από την Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού, ως αυτό το υπέροχο μέρος, διαρκεί περίπου 5 ώρες. Ο πληθυσμός της πόλης είναι περίπου 200 άνθρωποι, οπότε μπορείτε να απομακρυνθείτε από τους μεγάλους πληθυσμούς. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμμοσανίδα στους λόφους του Περού.

Λίμνη Χίλιερ, Αυστραλία

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους - Εικόνα 3

Απλά φανταστείτε αμμώδεις παραλίες που περιβάλλονται από δάση ευκαλύπτων, στην πιο ροζ λίμνη στον κόσμο. Η λίμνη Χίλιερ, βρίσκεται στο νησί Μίντλ, στα νοτιο-δυτικά της Αυστραλίας. Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε εκεί, είναι με αεροπλάνο. Ο χώρος ανακαλύφθηκε το 1802 και παραμένει ροζ όλο το χρόνο! Θεωρείται πως ορισμένα φύκια και μικροοργανισμοί προκαλούν τον χρωματισμό, αλλά οι μεταγενέστερες μελέτες δεν το έχουν επιβεβαιώσει. Έτσι, κανείς δεν ξέρει που οφείλεται αυτό.

Κρυμμένη παραλία, Νησιά Μαριέττα, Μεξικό

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους - Εικόνα 4

Αλλιώς ονομάζεται Πλάγια ντε Αμόρ και πρόκειται για μια μυστική παραλία με καθαρό νερό και μια μεγάλη ποικιλία πουλιών. Μπορείτε να φτάσετε σε αυτό το μοναχικό κομμάτι του παραδείσου, μόνο μέσω θαλάσσης. Αφού κάνετε ιστιοπλοΐα μέσα από ένα λαβύρινθο από υποβρύχιες σπηλιές για λίγα λεπτά, θα ανακαλύψετε μια υπέροχη παραλία που χάνεται στα βάθη του νησιού.

Σχισμή Σίλφρα, Ισλανδία

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους - Εικόνα 5

Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Θινγκβερίλ στην Ισλανδία και είναι αγαπημένο μέρος των δυτών και των αναζητητών. Μπορεί να χάσετε την αίσθηση του βάθους επειδή το κρύο νερό είναι απίστευτα καθαρό. Μπορείτε να δείτε ως και 300 μέτρα.

Νήσος Ίσολα Μπέλλα, Ιταλία

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους - Εικόνα 6

Χωρίς αμφιβολία, το Ίσολα Μπέλλα στη Λίμνη Ματζόρε, είναι ένα από τα ομορφότερα στον κόσμο. Το υπέροχο παλάτι Βορρομέο και ένας πολυεπίπεδος ανθισμένος κήπος με σπήλαια, βεράντες και βρύσες, καταλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο της μικρής περιοχής. Επίσης, εκεί έχετε την δυνατότητα ενώ περιφέρεστε στον κήπο, να δείτε λευκά παγώνια, γνωστά και ως βασιλικά πουλιά.

Νησί του Ποπάυ, Μάλτα

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους - Εικόνα 7

Αποτελείται από μικρά ξύλινα σπίτια που χτίστηκαν αρχικά για τα γυρίσματα του μιούζικαλ Ποπάυ, τη δεκαετία του 1980. Αυτές τις μέρες, είναι θέρετρο με πάρκο ψυχαγωγίας, κρουαζιέρες γύρω από τον κόλπο και εκπληκτική θέα. Οι εσωτερικοί χώροι μερικών σπιτιών, εξακολουθούν να είναι διακοσμημένοι με τον ίδιο τρόπο, όπως ήταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

Ντινγκσουάν Κόκκινο Χώμα, Κίνα

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους - Εικόνα 8

Είναι μια ορεινή κοιλάδα στα νότια-δυτικά της Κουνμίνγκ, της πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν. Λόγω της απόστασης των δημόσιων υποδομών, αυτό το μέρος δεν είναι στον τουριστικό χάρτη της Κίνας. Ανακαλύφθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Τα κυματοειδή τοπία, μοιάζουν με ένα πάπλωμα με καφέ-κόκκινες αποχρώσεις, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ορυκτών και απολιθωμάτων.

Νησί Φλόρες, Πορτογαλία

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους - Εικόνα 9

Αυτό το μέρος, έχει μια θέση στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Υπάρχει ένα εθνικό πάρκο με μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Βρίσκεται στο πιο δυτικό σημείο των νησιών Αζόρες κοντά στις ακτές της Πορτογαλίας και είναι γνωστό ως «ακρωτήρι των λουλουδιών». Σχεδόν όλα του τα εδάφη, είναι καλυμμένα με διάφορα πολύχρωμα λουλούδια. Επίσης, υπάρχουν φυσικές θερμές πηγές, λιμνοθάλασσες, ορυζώνες, φιλόξενα χωριά, λίμνες, ηφαίστεια και παγκοσμίου φήμης σπήλαια.

Η πύλη της κόλασης (Κρατήρας Νταρβάζα), Τουρκμενιστάν

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους - Εικόνα 10

Αυτός ο γιγάντιος κρατήρας, έχει περίπου 60 μέτρα διάμετρο και 20 μέτρα βάθος. Οι ντόπιοι αποκαλούν αυτό το μέρος «πόρτα στην κόλαση.» Κάποτε, οι γεωλόγοι ανακάλυψαν τυχαία το σπήλαιο με τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου. Για να αποφευχθούν βλαβερές συνέπειες στους ανθρώπους και τα ζώα, αποφάσισαν πως έπρεπε να καεί το αέριο. Η φωτιά έπρεπε να σβήσει μετά από μερικές ημέρες, αλλά εξακολουθεί να καίει για 45 χρόνια. Αυτό το μοναδικό και συναρπαστικό φαινόμενο, προσελκύει κόσμο από παντού.

Εθνικό Πάρκο Λενσουά Μαράνχενσες, Βραζιλία

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους - Εικόνα 11

Το εθνικό πάρκο Λενσουά Μαράνχενσες, βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, στη βορειοανατολική Βραζιλία. Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, χιλιάδες τυρκουάζ λιμνοθάλασσες εμφανίζονται ανάμεσα στους αμμόλοφους. Φαίνεται απλά συναρπαστικό! Είναι ένα μυστήριο πώς τα ψάρια και τα καβούρια βρίσκονται εκεί μετά την ξηρασία. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το μέρος, είναι από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο, όταν οι λιμνοθάλασσες είναι εντελώς γεμάτες.

Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας, Ισπανία

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους - Εικόνα 12

Η μικρή πόλη, έχει εντοπιστεί σε ένα βράχο στη νότια Ισπανία για 8 αιώνες. Οι ντόπιοι την αποκαλούν «πόλη κάτω από τους βράχους.» Οι τοίχοι και οι στέγες των σπιτιών, είναι τμήματα των τεράστιων βράχων βασάλτη, που προστατεύουν τους ντόπιους από τον καυτό ήλιο και τον άνεμο. Όντας σε αυτό το εντυπωσιακό ορεινό μέρος, νιώθει κανείς σαν μια μικρή κουκκίδα στο σύμπαν.

Σπήλαιο Αγίου Μαρσέλου στο Αρντές, Γαλλία

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους - Εικόνα 13

Αυτό το μέρος, βρέθηκε το 1836 από έναν Γάλλο κυνηγό. Βρίσκεται στην περιοχή του Ροδανού, στις γαλλικές Άλπεις. Αποτελείται από ένα τεράστιο δίκτυο από σπηλιές με πεντακάθαρα νερά και πολύχρωμα πετρώματα.

Μαρμάρινα σπήλαια, Χιλή

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους - Εικόνα 14

Τα μαρμάρινα σπήλαια, βρίσκονται στη χερσόνησο της λίμνης Τζένεραλ Καρρέρα, στη Χιλή. Το εντυπωσιακό δίκτυο σπηλαίων, δημιουργήθηκε προσεκτικά και υπομονετικά από το νερό για χιλιάδες χρόνια. Οι μαρμάρινοι τοίχοι, είναι απίστευτα όμορφοι.

Ιερό Λας Λάχας, Κολομβία

15 καταπληκτικά μέρη στον κόσμο που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους - Εικόνα 15

Το Ιερό, βρίσκεται σε ένα φαράγγι στα σύνορα μεταξύ της Κολομβίας και του Εκουαδόρ. Το νέο-γοτθικό κτίριο και το εσωτερικό του, είναι συναρπαστικό. Ο ναός βρίσκεται 45 μέτρα πάνω από το ποτάμι, ανάμεσα σε βράχια και καταρράκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ