-

Κατεψυγμένο ψάρι ζωντανεύει μέσα σε ένα κουβά νερό. Θαύμα της φύσης ή απάτη; Το βίντεο που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο και ζητάει εξηγήσεις

Κατεψυγμένο ψάρι ζωντανεύει μέσα σε ένα κουβά νερό. Θαύμα της φύσης ή απάτη; Το βίντεο που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο και ζητάει εξηγήσεις

Ένα από τα πιο δημοφιλή βίντεο των ημερών δείχνει Ιάπωνες να βγάζουν ένα ψάρι από την κατάψυξη και να το ρίχνουν μέσα σε έναν κουβά με νερό και να ζωντανεύει.

Το βίντεο έχει έχει προκαλέσει τεράστια εντύπωση σε όλο τον κόσμο, αλλά αμφισβητείται έντονα καθώς δεν έχει εξηγηθεί ο βιολογικός μηχανισμός που επιτρέπει στο ψάρι να επανέλθει στην ζωή.

Από την άλλη όσοι υποστηρίζουν ότι η εικόνα είναι προϊόν μοντάζ  δυσκολεύονται να το αποδείξουν, καθώς η λήψη είναι μονοπλάνο και δεν υπάρχουν σημάδια παρέμβασης. Οι επικριτές επιμένουν ότι πρόκειται για απάτη και ότι το ψάρι δεν είχε καταψυχθεί πλήρως έτσι ώστε να μπορεί να ξαναβρεί τις λειτουργίες του.

Μάλιστα ένας βιολόγος, λέει ότι είναι δυνατή η φυσιολογική «ανάσταση» εφόσον το νευρικό σύστημα και η καρδιά δεν έχουν τελείως καταψυχθεί.

Δείτε την λήψη και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Τo ψάρι ξεπαγώνει σιγά – σιγά και όταν εμφανίζονται φυσαλίδες αρχίζει η κινητικότητα. Στο τέλος κολυμπά δίπλα στο άλλο ζωντανό ψάρι.

Διαβάστε επίσης: 10 μυστηριώδεις ήχοι που κάνουν τους επιστήμονες να απορούν

Η «ανάσταση» των Βραδυπόρων …

Η «ανάσταση» των Βραδυπόρων

Κατεψυγμένο ψάρι ζωντανεύει μέσα σε ένα κουβά νερό. Θαύμα της φύσης ή απάτη; Το βίντεο που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο και ζητάει εξηγήσεις - Εικόνα1Ψαράδες που αλιεύουν σε βόρειες θάλασσες και καταψύχουν τα αλιεύματα διηγούνται ότι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο τα ψάρια να δίνουν σημάδια ζωής μόλις απομακρυνθούν από τον πάγο. Ένας από αυτούς διηγείται στην σελίδα Fishing and Boat ramp Fails που το ανάρτησε:

«Ψάρευα στη Νέα Αγγλία με ακραίο ψύχος. Πιάσαμε κίτρινες πέρκες και τις παγώσαμε ακαριαία. Όταν πήγα σπίτι τις έβαλα στον νεροχύτη με νερό και λίγο μετά άρχισαν να κολυμπάνε «.

Ιάπωνες επιστήμονες κατάφεραν πρόσφατα να επαναφέρουν στη ζωή ένα μικροσκοπικό ζώο που βρισκόταν σε κρυογενή κατάσταση για περισσότερα από 30 χρόνια. Το εντυπωσιακό ήταν πως το ζώο ήταν σε θέση να αναπαραχθεί κανονικά.

Το μικροσκοπικό ζώο δεν ξεπερνά το ένα χιλιοστό και ονομάζεται tardigrade. Ανήκει στα λεγόμενα Βραδυπόρα. Το είδος αυτό, που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό αποκαλείται και«αρκούδα του νερού» και συναντάται σε πολλές μορφές οπουδήποτε στον κόσμο. Από την πιο ψηλή κορυφή των Ιμαλαΐων έως τον πιο βαθύ ωκεανό και από τις πολικές περιοχές έως τον Ισημερινό.

Το πιο κοινό μέρος όπου κανείς θα βρει βραδύπορα είναι πάνω στα βρύα και τις λειχήνες. Ζουν ακόμα σε αμμόλοφους και παραλίες, καθώς και στα ιζήματα της θάλασσας ή των ποταμών.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ