-

Καθηγητής έφτιαξε διάφανο πίνακα για να βλέπει τους μαθητές ενώ γράφει (Video)

Πατέντες

Ο Michael Peshkin είναι ένας καθηγητής μηχανολογίας από το Πανεπιστήμιο Northwestern, που του αρέσει πολύ να φτιάχνει διαγράμματα στο μάθημα του, αλλά δεν θέλει να γυρίζει την πλάτη στους φοιτητές του όταν χρησιμοποιεί τον πίνακα για να εξηγήσει κάτι και κάπως έτσι, αποφάσισε να βρει μια πρωτότυπη λύση. Δημιούργησε έναν διάφανο πίνακα ο οποίος του επιτρέπει να γράφει οτιδήποτε επιθυμεί, ενώ εξακολουθεί να έχει απέναντι του τους μαθητές του.

Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο γυαλί που στερεώνεται σε ένα μεταλλικό πλαίσιο και ενσωματώνοντας λωρίδες LED γύρω από το πλαίσιο για να φωτίζει το εσωτερικό του γυαλιού και να τονίζονται περισσότερο τα γραφόμενα με τον μαρκαδόρο, το σχέδιο του έγινε πραγματικότητα.

Αν και φαίνεται πως κάποιος θα πρέπει να γράψει ανάποδα για να χρησιμοποιήσει τον πίνακα, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τον Peshkin, αφού οι μαθητές μπορούν να κατανοήσουν τα διαγράμματα, ενώ παράλληλα τους τα εξηγεί ο ίδιος. Στη συνέχεια τα βιντεοσκοπεί με τη βοήθεια ενός καθρέφτη και τα ανεβάζει στο διαδίκτυο.

Δείτε τον διάφανο πίνακα σε λειτουργία στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ