-
Θέλει μόνο λίγα λεπτά για να γίνει και είναι καλύτερο από το παραδοσιακό κέικ.
2 φρέσκα αυγά
2/3 του φλυτζανιού γάλα φρέσκο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι βανίλια
½ φλυτζάνι αλεύρι
1 κουτάλι σούπας βούτυρο
Μπορείτε να γαρνίρετε το κέηκ τηγανιού με ξύσμα λεμονιού, φρέσκα μούρα, ζάχαρη άχνη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με αυγοδάρτη, πολύ καλά, για 2 λεπτά τουλάχιστον, ώσπου να γίνουν αφράτα
Προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια και ανακατέψτε ελαφρά ώσπου να πετύχετε ένα όμορφο και ομοιογενές μείγμα
Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και πάλι και αφήστε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτάΒάλτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι κάπως βαθύ
Μην μαυρίσει!
Ρίξτε το μείγμα, όλο όπως είναι, μην το φοβάστε, δεν είναι χοντρό
Θέλει 7 λεπτά από κάθε μεριάΓυρίστε το από την άλλη, πρέπει το κέικ να είναι καλοψημένο και έντονα χρυσό
Σερβίρεται σε μεγάλη πιατέλα, βάλτε ό,τι έχετε επιλέξει για να ομορφύνει και καταναλώστε όσο πιο απολαυστικά μπορείτε
Το ιδιότυπο αυτό κέικ ταιριάζει για πρωινό, αλλά και για απογευματινό, με τσάι!
Υστερόγραφο: Δοκιμάστε να βάλετε στο μείγμα, πριν το ψήσετε, κομματάκια μήλου. Θα σας ανεβάσει πολύ ποιοτικά το κέικ.