Μόνο του ή με μια μπάλα παγωτό, το κέικ αυτό είναι ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε φρούτο με τίποτα!
Απολαύστε το ζεστό!
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
3 γινομένες μέτριες ή μεγάλες μπανάνες
2 φλ.τσ. αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. αλάτι
2 κουταλές σούπας γάλα
1/2 κ.γλ. βανίλια
1 φλυτζάνι τριμμένα καρύδια
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός απ’τα καρύδια, στο μπλέντερ του μίξερ και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Στο ομοιόμορφο μίγμα προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε ό,τι είδος φόρμα για κέικ μας αρέσει. Βασική προϋπόθεση: η φόρμα να είναι λαδωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου μια ώρα.
Το αφήνουμε να κρυώσει αρκετές ώρες τυλιγμένο σε πετσέτα και τοποθετημένο πάνω σε σχάρα.
Καλό είναι να ελέγξουμε πόσο ψημένο είναι πριν ολοκληρωθεί η ώρα, γιατί κάθε φούρνος έχει διαφορετική ένταση. Ενας κλασσικός τρόπος είναι να εισχωρήσουμε στο πιο παχύ σημείο του κέικ ένα πολύ λεπτό και μακρύ μαχαιράκι. Αν βγεί καθαρό, τότε το κέϊκ μας είναι έτοιμο.