-

Τι να φας για να κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ

Τι να φας για να κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ
Δίαιτα

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα ύπνου δεν είσαι μόνη σου, αφού σύμφωνα με έρευνες πάνω από σαράντα εκατομμύρια Αμερικάνοι υποφέρουν από αϋπνίες.

Τι να φας για να κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ

Η αϋπνία προκαλείται συνήθως από το στρες, το άγχος, τις αλληλεπιδράσεις φαρμάκων και την υπερκατανάλωση καφεΐνης (που σε βοηθά να μείνεις ξύπνια, λόγω της έλλειψης ύπνου, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο).

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η έλλειψη ύπνου συνδέεται με τη μεταβολική διαταραχή, δεδομένου ότι ότι αυξάνει τις ορμόνες της πείνας και μειώνει την απελευθέρωση των δύο κύριων ορμονών για την απώλεια βάρους.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες τροφές που σε βοηθούν να κοιμηθείς καλύτερα, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγεις στο μπουκαλάκι με τα χάπια.

Χυμός κεράσι

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Medicinal Food έδειξε ότι η κατανάλωση δύο ποτηριών χυμό κεράσι βοήθησαν άτομα που υπέφεραν από αϋπνία να κοιμηθούν καλύτερα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχει να κάνει με τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του κερασιού και με το γεγονός ότι αρκετές φλεγμονώδεις ενώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ύπνου.

Ζεστό γάλα

Αρχικά θεωρήθηκε ότι η τρυπτοφάνη, το αμινοξύ που βρίσκεται στο γάλα, σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα.

Ωστόσο, μια νέα έρευνα δείχνει ότι άλλα αμινοξέα που βρέθηκαν στο γάλα εμποδίζουν αυτή τη διαδικασία.

Πιθανότατα, η επίδραση του ζεστού γάλατος είναι περισσότερο στο μυαλό μας, αφού χαλαρώνει και προετοιμάζει τον οργανισμό.

Ξηροί καρποί

Το μαγνήσιο, ένα μέταλλο που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στους ξηρούς καρπούς, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου στο αίμα, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως χαλαρωτικό για να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα.

Στην πραγματικότητα, ένα από τα συμπτώματα της έλλειψης μαγνησίου μπορεί να είναι αϋπνία.

Πρόσθεσε σπόρους κολοκύθας σε σούπες και σαλάτες και θα πάρεις το 50% της ημερήσιας πρόσληψης σε μαγνήσιο.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ