-

Κολοκυθόσουπα βελουτέ: οικονομική, νόστιμη και χορταστική

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ: Οικονομική, Νόστιμη και Χορταστική

Το κρύο καλά κρατεί και εμείς βρίσκουμε ευκαιρία για νόστιμες, ζεστές σουπίτσες.

Μια πολύ απλή συνταγή είναι αυτή της κολοκυθόσουπας, που θα κάνει και τους πιο δύσπιστους να την απολαύσουν!

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ: Οικονομική, Νόστιμη και Χορταστική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη & κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 μεσαία καρότα
2 1/2 φ.τ. γάλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. τζίντζερ
1 κ.γ. κάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ: Οικονομική, Νόστιμη και Χορταστική

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το κάρι και το μοσχοκάρυδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2 – 3 λεπτά
Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό, μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά

Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη φουσκώσει το γάλα και χυθεί, βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς η κολοκύθα και τα καρότα

Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε λίγα-λίγα τα υλικά στο μπλέντερ, προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο υγρό από την κατσαρόλα

Όσο υγρό περισσέψει το κρατάμε κατά μέρος

Περνάμε τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι και τον μεταφέρουμε στην κατσαρόλα, που την έχουμε καθαρίσει
Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, προσθέτουμε λίγο από το υγρό που κρατήσαμε στην άκρη (ή βραστό νεράκι), ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση

Αν είναι πολύ αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε

Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με κρουτόν

είδαμε τη συνταγή εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ