-

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για τη συνεργασία του με παιδιά με σύνδρομο Down στον «Γιατρό»: Ήταν μια ασύλληπτη εμπειρία

O Kωνσταντίνος Μαρκουλάκης έδωσε συνέντευξη κι αναφέρθηκε στον ρόλο του στον «Γιατρό» και τη συνεργασία του με παιδιά που έχουν σύνδρομο Down.

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» κι αρχικά, ανέφερε: «Ήταν μια αδιανόητη εμπειρία, αδιανόητη. Δεν μου έχει ξανασυμβεί και μάλιστα, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω μεγάλη εξοικείωση, γιατί δεν έχει τύχει. Εννοώ πως έχουν έρθει παιδιά στα καμαρίνια κλπ, αλλά δεν έχω συναναστραφεί έναν άνθρωπο για τόση ώρα».

Στη συνέχεια, εξήγησε πώς κατάφεραν να επικοινωνούν στα γυρίσματα. «Ήταν τρομερό. Δηλαδή, έβρισκα μια γλώσσα να συνεννοηθώ και σιγά σιγά, μέσα στο γύρισμα άρχισα να βρίσκω τον τρόπο και να αισθάνομαι πολύ πιο πολύ ο εαυτός μου. Γιατί στην πραγματικότητα, αυτό που καταλαβαίνεις είναι ότι εσύ μετακινείσαι. Αυτό το πρόσωπο είναι μια χαρά, στη θέση του. Πήγα προχθές και διάβασα ένα παραμύθι σε έναν σύλλογο ατόμων με αναπηρία στον Χολαργό κι ήταν 70 μέσα. Μια φοβερή εμπειρία για μένα, μετά χαιρόντουσαν κι αγκαλιαζόμασταν και λέγαμε άλλα. Έβλεπα πόσο εύκολο κι απλό ήταν για τους ανθρώπους που εργάζονταν εκεί, να υπάρχουν και να επικοινωνούν. Τους είπα πόσο ταπεινά αισθανόμουν εγώ σε σχέση με αυτό που κάνω στην καθημερινότητα και σε σχέση με αυτό που κάνουν εκείνοι. Μου έφυγε τελείως και αισθάνομαι πια ότι είμαι πολύ ικανός να το αντιμετωπίσω αυτό», εξήγησε.

Τέλος, ανέφερε για το επεισόδιο της σειράς, όπου θα συμμετέχουν κι αυτά τα παιδιά: «Ελπίζω και πιστεύω πως η προβολή αυτού του επεισοδίου βοήθησε και το κάνει αυτό η σειρά. Ο “Γιατρός” νομίζω ότι προσπαθεί αυτό που φτιάχνει να είναι κάποιας ποιότητας, κάποιας αξίας. Πήραμε πολλά μηνύματα κι εμένα με συγκίνησε πάρα πολύ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ