-
Για διαβάστε το παρακάτω άρθρο για να εκμεταλευτείτε καλύτερα τις τροφές που τρώτε, για καλύτερο αποτέλεσμα!
Μήλα και μαύρη σοκολάτα
Αυτός ο συνδυασμός σίγουρα δεν είναι συνηθισμένος, αλλά αξίζει μια δοκιμή! Το ένζυμο κατεχίνη, που περιέχεται στα μήλα, και το αντιοξειδωτικό quercetin μπορούννα κάνουν θαύματα μαζί, ενίσχύοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα, διεγείροντας τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, βελτιώνοντας την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία, και μειώνοντας τον κίνδυνο του καρκίνου.
Πλιγούρι βρώμης και φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι
Το Πλιγούρι βρώμης και ο χυμός πορτοκαλιού είναι εξαιρετικές πηγές των φαινολών. Αυτό σημαίνει ότι βελτιώνουν το πεπτικό σας σύστημα και βοηθούν να καθαρίσει το σώμα σας από τα προϊόντα τψν αποβλήτων και τις τοξίνες.
Χοιρινό και λαχανάκια Βρυξελλών
Το χοιρινό είναι πολύ λιπαρό για να τρώτε σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, περιέχει σελήνιο, το οποίο αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Σερβίρετε τα πιάτα με χοιρινό συνοδευόμενα με λαχανάκια Βρυξελλών – που περιέχουν την οργανική ουσία σουλφοραφάνη , η οποία αυξάνει την αποτελεσματικότητα του σεληνίου κατά 13 φορές.
Ντομάτες και το συκώτι
Η έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία, χρόνια κόπωση, μείωση του ρυθμού τουβμεταβολισμού και προβλήματα με την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Ωστόσο, ο σίδηρος που περιέχεται στο συκώτι δεν μπορεί να απορροφηθεί καλά χωρίς τη βιταμίνη C. Εδώ έρχονται οι ντομάτες , αφού περιέχουν ασκορβικό οξύ!
Μαϊντανός και λεμόνι
Ο μαϊντανός πηγαίνει υπέροχα με τα εσπεριδοειδή. Ο σίδηρος που περιέχεται στα λαχανικά βελτιώνει την απορρόφηση της βιταμίνης C στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτή η σημαντική βιταμίνη είναι υπεύθυνη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη βελτίωση του μεταβολισμού.
Λαχανικά και γιαούρτι
Διάλεξε φυσικά γιαούρτια που δεν περιέχουν χρωστικές ουσίες, συντηρητικά, ή ζάχαρη. Τέτοια γιαούρτια είναι πλούσια σε ασβέστιο, το οποίο είναι γνωστό ότι βελτιώνει τις λειτουργίες του στομάχου και ομαλοποιεί την εντερική μικροχλωρίδα. Σας συμβουλεύουμε να τα συνδυάσετε με λαχανικά (για παράδειγμα, καρότα ή σέλινο) – αυτό θα σας δώσει έναν πραγματικό θησαυρό από βιταμίνες ενός πιάτου. Η ίνα που περιέχεται στα λαχανικά συμβάλλει στη βελτίωση της απορρόφησης του ασβεστίου.
Αβοκάντο και σπανάκι
Αυτό το ζευγάρι είναι ο αγαπημένος όλων των διαιτολόγων. Το σπανάκι περιέχει βιταμίνη Α και λουτεΐνη, αλλά αυτά τα συστατικά θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας όταν συνδυαστούν με τα χρήσιμα φυτικά λίπη που βρίσκονται στο αβοκάντο. Χρησιμοποιώντας το σπανάκι και το αβοκάντο σε συνδυασμό, είναι εγγυημένο να παράγουν αποτέλεσμα – το πεπτικό σας σύστημα θα βελτιωθεί δραματικά!
Πράσινο τσάι και λεμόνι
Πίνοντας πράσινο τσάι με λεμόνι είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να ξεδιψάσετε και να αναπληρώσετε την χαμένη ενέργεια. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη μακροζωία και ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Και αν προσθέσετε λεμόνι, η βιταμίνη C θα αυξήσει την επίδραση του τσαγιού.
Ντομάτες και ελαιόλαδο
Εκτός από έναν πολύ γευστικό συνδυασμό, ο συνδυασμός της ντομάτας και του ελαιόλαδου, βελτιώνει την καρδιά και τα αγγεία λόγω του λυκοπένιου, που περιέχεται στις ντομάτες. Επιπλέον, αποτρέπει την αθηροσκλήρωση και το σχηματισμό κακοήθων όγκων. Όταν καταναλώνεται μαζί με τα λίπη, το λυκοπένιο στέκεται μια καλύτερη πιθανότητα να απορροφηθεί από τον οργανισμό.
Κρέας και δεντρολίβανο
Το κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, αλλά είναι σημαντικό να παρασκευάζεται σωστά. Οι διατροφολόγοι είναι κατηγορηματικοί: θα πρέπει να επιμείνουμε σε ψήσιμο ή βράσιμο στην κατσαρόλα. Το τηγάνισμα μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό καρκινογόνων ενώσεων. Ωστόσο, αυτή η ανεπιθύμητη ενέργεια μπορεί να αποφευχθεί με αποξείδωση του κρέατος με δενδρολίβανο πριν το μαγείρεμα. Το δεντρολίβανο είναι καλό από μόνο του, και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, προλαμβάνουν τον σχηματισμό των επιβλαβών ουσιών, ενώ το κρέας βρίσκεται στον φούρνο.