-

Λόγοι που αργείς στα ραντεβού σου (και πώς να το διορθώσεις)

3+1 λόγοι που αργείς στα ραντεβού σου (και πώς να το διορθώσεις)
Ψυχολογία

Είμαι σίγουρη πως οι κολλητές σου δεν θα μπορούσαν να βρουν πιο αξιόπιστη φίλη από εσένα, όπως και ο φίλος σου δεν θα μπορούσε να φανταστεί πιο έξυπνη και εκρηκτική προσωπικότητα από τη δική σου.

3+1 λόγοι που αργείς στα ραντεβού σου (και πώς να το διορθώσεις)

Σε αυτό που σίγουρα, όμως, θα συμφωνήσουν και οι δύο είναι πως η ασυνέπειά σου σε όλα σου τα ραντεβού ανεξαιρέτως, όσον αφορά το χρόνο, μπορεί να σπάσει τα νεύρα ακόμα και του πιο «ζεν» ανθρώπου. Το ξέρω ότι πάντα προσπαθείς για το αντίθετο και δεν το καταφέρνεις.

Εμείς, λοιπόν, βρήκαμε τέσσερις λόγους που αργείς αλλά και τον τρόπο για να τους καταπολεμήσεις – μπας και πιούμε κανένα καφέ στην ώρα του…

Η δουλειά ποτέ δεν σταματάει!

Σε αυτή την κατηγορία ανήκεις εσύ που όσο και να θες να χαλαρώσεις, δεν μπορείς γιατί σκέφτεσαι μονίμως τη δουλειά. Ακόμα και στον ελεύθερό σου χρόνο, εκείνη δηλαδή τη στιγμή που ετοιμάζεσαι να πάρεις τα κλειδιά, να κλείσεις πόρτα πίσω σου και να φύγεις, ακούς τον ήχο από τα e-mails σου και τρέμει η ψυχή σου για το τι έχει γίνει.

Θα σου πω ένα μικρό μυστικό, η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ! Πάντα θα υπάρχει ένας ξινός και ολίγον απροσάρμοστος συνάδελφος στη δουλειά που θα ακολουθεί τον κλασικό κανόνα του «ό,τι θυμάμαι- χαίρομαι». Τι σημαίνει αυτό δηλαδή; Πρέπει να είσαι μονίμως με ένα τηλέφωνο στο χέρι.  Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα σου τύχει κάτι τέτοιο εξήγησέ τους με ένα γλυκύτατο χαμόγελο ότι κατά τη διάρκεια των ελεύθερων ωρών σου δεν μπορείς να ασχολείσαι και με τα θέματα της δουλειάς.

Είσαι ο τύπος του «έλα μωρέ προλαβαίνουμε»

Αν διαβάζεις αυτή τη φράση και το πρώτο πράγμα που φαντάζεσαι είναι ο εαυτός σου, τότε υπάρχει μεγάλο θέμα για να λύσουμε. Έχεις τσακωθεί με το χρόνο και αυτό είναι φανερό σε κάθε σου βήμα. Θεωρείς μονίμως ότι ο χρόνος που έχεις μπροστά σου για να ετοιμαστείς είναι απεριόριστος οπότε ακόμα και πέντε λεπτά πριν το ραντεβού ξέρεις πως μπορείς να κάνεις τα πάντα ξεκινώντας από το να σκουπίσεις, έχεις και καιρό να το κάνεις, μέχρι το να δεις άλλο ένα επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς. Hello! Δεν είμαστε στη χώρα των θαυμάτων και εσύ δεν είσαι η Αλίκη!

Την επόμενη φορά που θα κανονίσεις να βγεις φρόντισε να υπολογίσεις από την αρχή πόσο χρόνο χρειάζεσαι αρχικά για να ετοιμαστείς και το κυριότερο πόσο χρόνο θες για να φτάσεις στο ραντεβού. (Tip: θυμήσου ότι οι δρόμοι έχουν κίνηση!). Με πολλή προπόνηση και λίγη υπομονή από αυτούς που θα σε περιμένουν όλο και κάτι γίνεται.

Η κοινωνικότητά σου δεν έχει όρια

Ενώ έχεις ξεκινήσει νωρίς, έχεις βρει και που να παρκάρεις, σου έχει  μείνει μια μικρή απόσταση να διανύσεις με τα πόδια μέχρι να φτάσεις στο σημείο συνάντησης. Επειδή, όμως, ξέρεις μέχρι και τις πέτρες σε αυτή την περιοχή, αφού εκεί συχνάζετε συνέχεια με τις φίλες σου, δεν μπορείς να μην πεις ένα “γεια”. Το πρόβλημα με εσένα όμως είναι το στοματάκι σου δεν κλείνει. Είσαι ικανή να κάνεις αναδρομή από τα παιδικά σας χρόνια μέχρι και το σήμερα. Έλεος πια! Δέκα τέτοιες συζητήσεις να κάνεις, πάει τέλειωσε η μέρα!

Η λύση είναι μια, θυμήσου την επόμενη φορά να κανονίσετε καφέ με τις φίλες σου σε ένα καινούριο μέρος, που δεν έχετε δει και που θα είναι πολύ πιθανό να μην έχεις γνωστούς στον δρόμο. Τα θετικά θα είναι πολλά! Καινούριοι άνθρωποι, καινούριες γνωριμίες και αν είσαι ελεύθερη… ποτέ δεν ξέρεις που θα οδηγήσουν. Η επόμενη λύση είναι να γίνεις λιγότερο ομιλητική με τους περαστικούς, ειδικά όταν σε περιμένει όλη η παρέα. Διαλέγεις και παίρνεις.

Δεν θες να πας

Έλα τώρα, οι δυο μας είμαστε, ας το παραδεχτούμε. Όταν δεν θες να πας κάπου και είσαι υποχρεωμένη να το κάνεις, δεν μπορείς να πάρεις να σύρεις το κορμί σου ούτε δυο μέτρα μακριά από τον καναπέ. Αυτές οι συναντήσεις με παλιούς συμμαθητές ή συναδέλφους από τη δουλειά που το μόνο που θέλουν είναι να κουτσομπολέψουν ό, τι πετάει και ό, τι περπατάει πάνω στη γη σε κουράζουν όσο τίποτα άλλο.

Εκεί λοιπόν, μέχρι και εγώ μπορώ να σε δικαιολογήσω γιατί το κάνω συνέχεια. Ιδανικά θα σου πρότεινα να μην πας καθόλου οπότε και δεν πρόκειται να καθυστερήσεις και δεν θα χρειαστεί να τους υπομείνεις. Επειδή, όμως, δεν κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε, οργάνωσε το χρόνο σου, πήγαινε για λίγο και μετά απλά προφασίσου μια δικαιολογία και φύγε. Για όλα υπάρχει μια λύση αρκεί να τη σκεφτείς στην ώρα της και χωρίς χρονοκαθυστέρηση…!
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ