-

Μάσκες ενυδάτωσης και καθαρισμού από ντομάτα – πώς να τις φτιάξετε

Μάσκες ενυδάτωσης και καθαρισμού από… ντομάτα – Πώς να τις φτιάξετε
Ομορφιά

Η ντομάτα είναι πλούσια σε ωφέλιμα για την υγεία θρεπτικά συστατικά με ελάχιστες θερμίδες, ενώ έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, κυρίως λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας σε λυκοπένιο.

Μάσκες ενυδάτωσης και καθαρισμού από… ντομάτα – Πώς να τις φτιάξετε

Αυτό ακριβώς την καθιστά ένα φυσικό καλλυντικό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της ακμής, ενυδάτωση, αλλά και καθαρισμό.

Ιδού πώς μπορείτε να φτιάξετε μάσκες καθαρισμού και ενυδάτωση με βάση την ντομάτα, σύμφωνα με το mothersblog:

Για καθαρισμό προσώπου

Χωρίς να χρειαστεί να αναμείξετε υλικά, παίρνετε τη ντομάτα, την κόβετε σε λεπτές φέτες, τις τοποθετείτε στο πρόσωπό σας , τις αφήνετε για μερικά λεπτά και ξεκινάτε ένα ελαφρύ μασάζ. Ξεπλένετε και απλώνετε στο πρόσωπό σας την ενυδατική σας κρέμα.

Μάσκα για μαύρα στίγματα

Πολτοποιείτε μια ντομάτα στο μπλέντερ (χωρίς τη φλούδα), προσθέτετε λίγο γιαούρτι ( προαιρετικά), και απλώνετε την πάστα στο πρόσωπό σας. Αφήνετε να δράσει για 30-40 λεπτά, κάνετε ελαφρύ πίλινγκ και ξεπλένετε πολύ καλά.

Μάσκα ενυδάτωσης

Πολτοποιείτε μια ντομάτα στο μπλέντερ (χωρίς τη φλούδα) μαζί με ένα αγγούρι ( χωρίς τη φλούδα) και απλώνετε την πάστα στο πρόσωπό σας για περίπου 30 λεπτά. Ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό και στη συνέχεια βάζετε την ενυδατική σας κρέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ