-

Η μάχη δύο φιδιών πάνω από το θύμα τους

Αυτή είναι η στιγμή που δύο φίδια μπλέκονται σε μια μάχη για να φάνε το θύμα τους το οποίο είναι επίσης ένα φίδι.

Τα δύο δηλητηριώδη ερπετά έπεσαν στο ίδιο θήραμα τυχαία και «πάλεψαν» για να διεκδικήσουν το… τρόπαιο τους και να το φάνε. Το περιστατικό που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός σημειώθηκε στην πόλη της Jalpaiguri στη δυτική Βεγγάλη, στην Ινδία. Οι εικόνες δείχνουν την «πάλη» πάνω από το νεκρό φίδι και την προσπάθειά τους να επικρατήσουν. Το ένα από τα δύο φίδια φαίνεται σαφώς μεγαλύτερο και καταφέρνει να κερδίσει. Ο νικητής μόλις καταφέρει να επιβληθεί σέρνει το νεκρό φίδι στην άκρη και απολαμβάνει το γεύμα του με την ησυχία του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail που προβάλλει τις φωτογραφίες, τα συγκεκριμένα φίδια που ανταγωνίζονταν για το τρίτο ερπετό, είναι από τα μεγαλύτερα φίδια του είδους τους και έχουν μέγιστο μήκος ως τα 2,1 μέτρα. Το συγκεκριμένο είδος κρέιτ βρέθηκε στην ινδική υποήπειρο και στη Νοτιοανατολική Ασία και αυτές οι εικόνες «μάχης» με θύμα ένα τρίτο ερπετό δεν καταγράφονται συχνά από το φωτογραφικό φακό.

Σε μια φωτογραφία μάλιστα, τα δύο φίδια έχουν γίνει κουβάρι στην προσπάθειά τους να κερδίσουν το θήραμα και δύσκολα μπορεί να διακρίνει κανείς ποιο είναι ποιο.

Παρά το γεγονός ότι η εικόνα της «μάχης» δύο ερπετών με θύμα ένα τρίτο δεν είναι πολύ συνηθισμένη, παρ’ όλα αυτά ο κανιβαλισμός μεταξύ φιδιών δεν είναι κάτι σπάνιο και έχουν καταγραφεί και αποτυπωθεί στην κάμερα παρόμοια περιστατικά κυρίως στην Αυστραλία.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός… Η μάχη δύο φιδιών πάνω από το θύμα τους - Εικόνα 1 Η μάχη δύο φιδιών πάνω από το θύμα τους - Εικόνα 2 Η μάχη δύο φιδιών πάνω από το θύμα τους - Εικόνα 3 Η μάχη δύο φιδιών πάνω από το θύμα τους - Εικόνα 4 Η μάχη δύο φιδιών πάνω από το θύμα τους - Εικόνα 5 Η μάχη δύο φιδιών πάνω από το θύμα τους - Εικόνα 6 Η μάχη δύο φιδιών πάνω από το θύμα τους - Εικόνα 7
Η μάχη δύο φιδιών πάνω από το θύμα τους - Εικόνα 8 Η μάχη δύο φιδιών πάνω από το θύμα τους - Εικόνα 9Η μάχη δύο φιδιών πάνω από το θύμα τους - Εικόνα 10Η μάχη δύο φιδιών πάνω από το θύμα τους - Εικόνα 11Η μάχη δύο φιδιών πάνω από το θύμα τους - Εικόνα 12
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ