-

«Με κατέστρεψε» – Αθλήτρια καταγγέλλει τον προπονητή της στην κωπηλασία για Βιασμό

Επικαιρότητα

«Το μόνο που θέλω είναι να τα διαγράψω από την μνήμη μου» συγκλονίζει η νεαρή για όσα έζησε στα χέρια του προπονητή της

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα κορίτσι μόλις 16 ετών, στα χέρια του προπονητή της στην κωπηλασία. Το κορίτσι, πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κωπηλασία, καταγγέλλει ότι τη βίασε ο 38χρονος προπονητής της.

«Μου έχει καταστρέψει ένα κομμάτι της ζωής μου, κάποια χρόνια της ζωής μου, για τα οποία το μόνο που θα μου μείνει είναι μια μαυρίλα και το μόνο που θέλω είναι να τα διαγράψω από την μνήμη μου» λέει η ανήλικη, μιλώντας στο Live News.

«Την αγκάλιασε, τη φίλησε, το παιδί πάγωσε, σάστισε. Την άγγιξε» λέει από την πλευρά της η μητέρα της αθλήτριας.

«Με βασανίζει κάθε μέρα στον ύπνο μου»

«Όλο αυτό που συνέβη είναι κάτι το οποίο μέχρι τώρα που έχει περάσει ένας χρόνος, ενάμισης, δεν έχω δεχτεί ότι έχει συμβεί. Δεν μπορώ να το αποδεχτώ ότι έχει συμβεί αυτό το πράγμα» λέει το κορίτσι που παραμένει σοκαρισμένο από όσα έγιναν.

Είχε τερματίσει πρώτη και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος. Εκείνο το βράδυ την χαρά της επισκίασαν τα όσα καταγγέλλει η αθλήτρια.

«Είναι κάτι το οποίο με βασανίζει κάθε μέρα στον ύπνο μου και όταν κάνω άλλα πράγματα. Όλα τα γεγονότα, ό,τι συνέβη, τον τρόπο που συνέβη το κάθε τι. Νιώθω ότι δεν μπορώ να το ξεπεράσω και δεν μπορώ να ξεχάσω τι έχει γίνει» εξομολογείται.

«Της είπε ότι ήταν ερωτευμένος, την παρακολουθούσε»
«Είπε ότι είναι ερωτευμένος μαζί της, το παιδί εκεί αντέδρασε και έδειξε τη δυσφορία του και ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο» λέει η μητέρα της 16χρονης.

Οι γονείς της του είχαν τυφλή εμπιστοσύνη. Έβλεπαν στον πρόσωπό του έναν μέντορα που θα βοηθούσε την κόρη τους να πετύχει τους στόχους της στον αθλητισμό.

«Με έναν τέτοιο άνθρωπο αναπτύσσεις μία σχέση -σαν γονέας- εμπιστοσύνης. Μιλάς καθημερινά μαζί του. Ξέρεις ότι έχει τον ρόλο του πατέρα μέσα στην προπόνηση» λέει η μητέρα.

Η τότε 16χρονη φοβόταν να μιλήσει για τα όσα ζούσε κάθε φορά που πήγαινε για προπόνηση. Ο 38χρονος είχε προτείνει στους γονείς της να την γυρίζει εκείνος σπίτι και τότε έβρισκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το μικρό κορίτσι, όπως καταγγέλλει.

«Όλη η συμπεριφορά του προς εμένα γινόταν ολοένα και χειρότερη. Εγώ φοβόμουν κάθε μέρα για το πώς θα εξελιχτεί. Ένιωθα κατεστραμμένη, ένιωθα ότι δεν αξίζει να ζω πλέον με όλα αυτά που γινόντουσαν», είπε η αθλήτρια, με την μητέρα της να συμπληρώνει: «Αυτό έγινε μετά κι άλλη φορά στον όμιλο, μέσα στα αποδυτήρια, μέσα στο βαν της ομάδας όταν την πήγαινε για προπονήσεις».

Σε μία δύσκολη περίοδο της ζωής της η 16χρονη βρήκε το θάρρος να μιλήσει τελικά στη μητέρα της και να καταγγείλει τα όσα βίωνε συστηματικά από τον προπονητή της.

«Αποφάσισα ότι δεν μπορώ να ζω πλέον με αυτόν τον τρόπο και αποφάσισα να μιλήσω στους γονείς μου. Είχα συνειδητοποιήσει πλέον σε τεράστιο βαθμό τον κίνδυνο που διέτρεχα από αυτόν τον άνθρωπο, τον φόβο να τον αντικρίσω».

«Την παρακολουθούσε, ήταν κάτω από το σπίτι, ήταν έξω από τον όμιλο», αποκάλυψε η μητέρα της.

Ο 38χρονος έχει πάρει προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα. Το 18χρονο σήμερα κορίτσι παλεύει ακόμα με τα τραύματα που της άφησε.

«Την άκουγα “παγωμένη” να μου λέει όσα έζησε, θα είμαι δίπλα της»
Η μητέρα της αθλήτριας μίλησε στον Live News για το πώς ένιωσε όταν η κόρη της της άνοιξε την καρδιά της και της είπε όσα έζησε στα χέρια του προπονητή της.

«Πριν περίπου από ένα χρόνο το παιδί αποφάσισε να μου μιλήσει, κατάλαβα ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Δεν μπορούσε όμως με τίποτα να πάει το μυαλό μου στο τι μπορεί να είναι το τόσο σοβαρό που ήθελε να μου πει. Ξεκίνησε να μου περιγράφει τι συνέβη με τον προπονητή της και σοκαρίστηκα απίστευτα. Μας είπε για όλη την κακοποιητική συμπεριφορά και πώς ήρθε ο πρώτος βιασμός. Μας περιέγραψε όλες τις φορές που της συνέβη και πώς το βίωσε όλο αυτό. Άκουγα ”παγωμένη” την κόρη μου και της είπα ότι θα είμαι δίπλα της» περιέγραψε η μητέρα της αθλήτριας.

Όπως είπε, εδώ και έναν χρόνο περιμένουν να ενεργήσει η δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ