Είναι όντως υπέροχο να έχεις φρέσκα βότανα στο σπίτι σου για να αναβαθμίσεις τα γεύματά σου. Εδώ είναι μερικά ακόμα βότανα που μπορείς να καλλιεργήσεις με επιτυχία σε εσωτερικούς χώρους:
- Μαϊντανός (Ελληνικός): Συνηθίζεται στην ελληνική κουζίνα και είναι εύκολο να καλλιεργηθεί είτε από σπόρο είτε με διαίρεση.
- Φασκόμηλο (Κοινό): Πέρα από τη χρήση στη μαγειρική, το φασκόμηλο έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Μπορείς να το καλλιεργήσεις είτε από σπόρο είτε από μοσχεύματα.
- Κρόκος: Ο κρόκος προσθέτει όχι μόνο γεύση αλλά και χρώμα στα φαγητά. Μπορείς να τον καλλιεργήσεις από τα φυτίλια του.
- Πιπερόριζα: Το πιπερόριζο δίνει έντονη γεύση και αρωματίζει τα φαγητά. Καλλιεργείται καλά σε γλάστρες.
- Δυόσμος: Ιδανικός για τσάι ή αρωματικά φαγητά. Καλλιεργείται εύκολα και μπορεί να διατηρηθεί και σε γλάστρα εσωτερικών χώρων.
- Λεβάντα: Έχει υπέροχο άρωμα και είναι πολύ ανθεκτική. Αν και μεγαλώνει καλά σε κήπο, μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί σε γλάστρα.
- Δυόσμος : Ο δυόσμος είναι εύκολο να καλλιεργηθεί σε γλάστρα και μπορεί να προσφέρει φρέσκο άρωμα και γεύση. Είναι πολύ χρήσιμος στη μαγειρική και μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες, ροφήματα ή ακόμα και στην επιδιόρθωση διαφόρων προβλημάτων υγείας.
Θυμήσου να παρέχεις στα βότανά σου τις κατάλληλες συνθήκες φώτωσης, υγρασίας και εδάφους. Καλή καλλιέργεια!