-

Πώς να μεγαλώσεις βότανα στο σπίτι

Είναι όντως υπέροχο να έχεις φρέσκα βότανα στο σπίτι σου για να αναβαθμίσεις τα γεύματά σου. Εδώ είναι μερικά ακόμα βότανα που μπορείς να καλλιεργήσεις με επιτυχία σε εσωτερικούς χώρους:

  1. Μαϊντανός (Ελληνικός): Συνηθίζεται στην ελληνική κουζίνα και είναι εύκολο να καλλιεργηθεί είτε από σπόρο είτε με διαίρεση.
  2. Φασκόμηλο (Κοινό): Πέρα από τη χρήση στη μαγειρική, το φασκόμηλο έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Μπορείς να το καλλιεργήσεις είτε από σπόρο είτε από μοσχεύματα.
  3. Κρόκος: Ο κρόκος προσθέτει όχι μόνο γεύση αλλά και χρώμα στα φαγητά. Μπορείς να τον καλλιεργήσεις από τα φυτίλια του.
  4. Πιπερόριζα: Το πιπερόριζο δίνει έντονη γεύση και αρωματίζει τα φαγητά. Καλλιεργείται καλά σε γλάστρες.
  5. Δυόσμος: Ιδανικός για τσάι ή αρωματικά φαγητά. Καλλιεργείται εύκολα και μπορεί να διατηρηθεί και σε γλάστρα εσωτερικών χώρων.
  6. Λεβάντα: Έχει υπέροχο άρωμα και είναι πολύ ανθεκτική. Αν και μεγαλώνει καλά σε κήπο, μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί σε γλάστρα.
  7. Δυόσμος : Ο δυόσμος είναι εύκολο να καλλιεργηθεί σε γλάστρα και μπορεί να προσφέρει φρέσκο άρωμα και γεύση. Είναι πολύ χρήσιμος στη μαγειρική και μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες, ροφήματα ή ακόμα και στην επιδιόρθωση διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Θυμήσου να παρέχεις στα βότανά σου τις κατάλληλες συνθήκες φώτωσης, υγρασίας και εδάφους. Καλή καλλιέργεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ