-

Μήπως και εσείς φοράτε λάθος σουτιέν;

Μήπως και εσείς φοράτε λάθος σουτιέν;
Ομορφιά

Απίστευτο αλλά σχεδόν 90 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας άνω των 18 φοράνε το λάθος νούμερο σουτιέν.

Μήπως και εσείς φοράτε λάθος σουτιέν;

Δείτε πως θα βρείτε το σωστό:

Από την Κατερίνα Π.

Βήμα πρώτο: ξεκίνησε μετρώντας την περιφέρεια του θώρακα, δηλαδή εκεί που τελειώνει το σουτιέν ακριβώς. Κάνε μια εκπνοή και κράτησε την μεζούρα σφιχτά, όχι όμως τόσο σφιχτά που να σε ενοχλεί. Η μεζούρα πρέπει να είναι παράλληλη με το πάτωμα.
Εφόσον μετράς σε εκατοστά, ο αριθμός που βλέπεις είναι το μέγεθος του σουτιέν σου, π.χ. 65, 70, 75 κ.λπ. Αν είσαι κάπου ενδιάμεσα ανέβα ή κατέβα προς το πλησιέστερο μέγεθος. Π.χ. αν η περιφέρεια του θώρακα σου είναι 73 ή 74 εκ. πας στο νούμερο 75, αν είναι 71 ή 72 πας στο νούμερο 70.

Μήπως και εσείς φοράτε λάθος σουτιέν;

Βήμα δεύτερο: μέτρησε την περιφέρεια του στήθους σου στην ίδια λογική, με την μεζούρα όχι πολύ σφιχτή στο ύψος της θηλής (δεν πρέπει να πιέζεις το στήθος προς τα μέσα) και παράλληλη με το έδαφος, δηλαδή στο ίδιο ύψος από το πάτωμα γύρω-γύρω.

Βήμα τρίτο: αφαίρεσε τον αριθμό της περιφέρειας του θώρακα από τον αριθμό της περιφέρειας του στήθους σου: το υπόλοιπο της αφαίρεσης δείχνει το μέγεθος του cup σου. Τώρα,  βρες ποιο ταιριάζει σε σένα.

Μήπως και εσείς φοράτε λάθος σουτιέν;

Προβλήματα λάθος εφαρμογής

  1. Σημάδια από τις τιράντες: προσπάθησε να χαλαρώσεις λίγο τις τιράντες σου, ή απλά επίλεξε ένα πιο ενισχυμένο σουτιέν με πιο φαρδιές τιράντες που μπορείς να προσθέτεις και να αφαιρείς όποτε θέλεις.
  2. Τιράντες που “πέφτουν”: πρέπει να σφίξεις τις τιράντες σου ή να κατέβεις ένα μέγεθος σε cup(θήκη).
  3. Ζαρωμένες θήκες : επίλεξε ένα μέγεθος cup μικρότερο.
  4. Ξεχαρβαλωμένη μπανέλα: πέταξε το σουτιέν άμεσα. Το σιδεράκι ή πλαστικό που έχει μέσα η μπανέλα για να στηρίζει το στήθος είναι εμφανές πως έχει χαλάσει. Και όχι μόνο δεν στηρίζει σωστά το στήθος αλλά μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, καρφώνοντάς σε σε ανύποπτη στιγμή.
  5. Το πίσω μέρος σου ανεβαίνει προς την πλάτη: πρέπει να κατέβεις ένα νούμερο στο σουτιέν και ν’ ανέβεις ένα νούμερο στη θήκη.
  6. Το λάστιχο σου αφήνει σημάδι: πρέπει είτε να χαλαρώσεις το κούμπωμα, είτε ν’ ανέβεις ένα νούμερο στο σουτιέν και να κατέβεις ένα νούμερ στο cup.
  7. Το στήθος σου ξεχειλίζει από πάνω: πρέπει ν’ ανέβεις ένα νούμερο στο cup.
  8. Το σουτιέν σου αφήνει σημάδι στο πάνω μέρος του στήθους: πρέπει ν’ ανέβεις ένα νούμερο στο cup.
  9. Νιώθεις πόνο ή ενόχληση στο πλάι του στήθους: οι συγκεκριμένες θήκες είναι πολύ στενές για σένα. Ακόμη κι αν το μέγεθος είναι σωστό, πρέπει ν’ αλλάξεις σχέδιο σουτιέν.

Προσοχή: όταν έχεις μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, αλλάζει και το νούμερο που σου ταιριάζει, γι’ αυτό και πρέπει να αλλάζεις αναλόγως και το σουτιέν σου.

Αφού βρεις το σωστό μέγεθος για σένα είσαι (σχεδόν) έτοιμη, καθώς μην ξεχνάς πως υπάρχουν μικρές διαφορές από μάρκα σε μάρκα, από σχέδιο σε σχέδιο ακόμη και της ίδιας εταιρείας, αλλά και από υλικό σε υλικό. Επίσης, υπάρχουν αρκετές διαφορές αναλόγως με τη χώρα προέλευσης (δες τον πίνακα στη φωτογραφία Νο4 με τις διαφορές από χώρα σε χώρα), αφού άλλοι μετράνε σε ίντσες, άλλοι σε εκατοστά και μετατρέπουν τους αριθμούς με διαφορετικό τρόπο. Οπότε, για να είσαι σίγουρη ότι διάλεξες το σωστό καλό είναι να δοκιμάζεις πάντα το σουτιέν σου πριν φτάσεις μέχρι το ταμείο!

Δείτε ένα παράδειγμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ