-
Κάτι ήξεραν και οι παλιοί, και το τρομερό είναι ότι οι πατέντες αυτέ ακόμα λειτουργούν!
Είχατε σκεφτεί να κάνετε κάτι από τα παρακάτω;
Αν υποψιάζεστε ότι κάπου υπάρχει διαρροή γκαζιού, προσπαθήστε να την εντοπίσετε με την όσφρηση και μετά βάλε επάνω στην διαρροή λίγο σαπούνι Αν όντως υπάρχει πρόβλημα, το σαπούνι θα αρχίσει να αφρίζει.
Ακόμα και η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να αφήσει μικρά “τρίμματα” γυαλιού στο πάτωμα. Έτσι, μαζέψτε πρώτα τα πολλά με την σκούπα και μετά περάστε το πάτωμα με ένα νωπό πανάκι. Θα δείτε ότι όλα θα κολλήσουν πάνω στο πανί.
Αν φοβάστε μην αναποδογυρίσουν τα βάζα σας, βάλτε μέσα λίγη άμμο! Εναλλακτικά στο εμπόριο υπάρχουν πετραδάκια και βότσαλα σε διάφορα χρώματα που μπορούν ακόμα να αποτελέσουν μέρος της διακόσμησης του σπιτιού σας!
Υπάρχει κι άλλη λύση εκτός από το τσιμπιδάκι. Γεμίστε ένα μικρό μπουκαλάκι (σχεδόν μέχρι πάνω) με βραστό νερό και βάλτε το στο χέρι σας όπως βλέπετε. Σταδιακά θα αρχίσει να τραβάει την ακίδα προς τα έξω
Τυλίξτε το μπουκάλι με μια πετσέτα και τοποθετήστε το σε ένα σκεύος. Βάλτε τα κάτω από τρεχούμενο νερό βρ΄΄υση για αρκετά λεπτά!
Απλά βάλτε δίπλα στο ψωμί τον βραστήρα με το νερό που έχει ήδη βράσει. Ο ατμός θα κρατήσει λίγο πιο μαλακή την κόρα και δεν θα γίνει θρύμματα
Ξύστε λιγάκι την επιφάνεια όπως βλέπετε και θα δείτε που δεν θα σβήνουν τόσο εύκολα με πριν
Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα μείγμα που θα σβήσει μια φωτιά ανακατεύοντας 700g αλάτι, 350g αμμωνία σε σκόνη και 1,5 λίτρο νερού.
Για να μην λυγίζουν….στα μισά της διαδρομής, βάλτε ένα κομματάκι ξύλο όπως βλέπετε στην εικόνα
Α έχουν σφηνώσει για τα καλά (πιστεύω όλοι το έχουμε πάθει) ρίξτε κρύο νερό στο “μέσα” ποτήρι και βάλτε τα και τα δυο σε ζεστό νερό. Να δείτε που σε λίγα λεπτά θα ξεκολλήσουν
Ε λοιπόν ναι! Αν βάλετε το κοτσάνι του λουλουδιού μέσα σε μια πατάτα, θα αντέξει μια εβδομάδα! Αξίζει έστω για πείραμα!
Μην μας ρωτήσετε γιατί, ο καθένα έχει το λόγο του να μην θέλει να φάει κάτι από τα δυο. Καμιά φορά όμως μπορεί να μπερδευτούμε γιατί δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να τα ξεχωρίσουμε. Υπάρχει λύση. Βάλτε μια σταλιά βούτυρο σε ένα χαρτάκι και κάψτε το. Κάντε το ίδιο με τη μαργαρίνη. Θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά, αφού το βούτυρο θα μυρίζει..νοστιμιά σε αντίθεση με την μαργαρίνη που όταν καίγεται δεν είναι και πολύ ευχάριστη.