-

Κοινωνικό Πείραμα: Μητέρα 4 παιδιών δεν έχει λεφτά για φαγητό: Τι θα έκανες;

Κοινωνικό Πείραμα: Μητέρα 4 παιδιών δεν έχει λεφτά για φαγητό: Τι θα έκανες;
Κοινωνικό Πείραμα

Ζούμε σε καιρούς παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και μερικοί άνθρωποι επηρεάζονται περισσότερο από άλλους. Σύμφωνα με τη Huffington Post, “1 στους 3 κατοίκους στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μόνο 1 ή 2 μισθούς μακριά από το να μείνουν άστεγοι”.

Τα συγκεκριμένα νούμερα είναι πραγματικά σοκαριστικά. Και, φυσικά, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις ΗΠΑ.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνθρωποι σε χώρες της Ευρώπης, με την Ελλάδα να αποτελεί μία από αυτές.

Αξίζει όμως να αναφέρουμε και ορισμένες πολιτικές άλλων χωρών για το συγκεκριμένο ζήτημα: Στη Φλόριντα, για παράδειγμα, και συγκεκριμένα στο Fort Lauderdale, ψηφίστηκε νομοθεσία που απαγορεύει τη σίτιση των αστέγων. Ένας 90χρονος, μάλιστα, συνελήφθη, επειδή δεν υπάκουσε στην αμφιλεγόμενη αυτή νομοθεσία (και δήλωσε αμετανόητος για αυτό)!

Λοιπόν; Εσείς, πώς θα αντιδρούσατε αν βλέπατε κάποιον πεινασμένο να έχει ανάγκη;

Η τηλεοπτική εκπομπή “Τι θα έκανες” (What would you do) του αμερικάνικου καναλιού ABC επιχειρεί να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα, με τη διεξαγωγή κοινωνικών πειραμάτων και τη χρήση κρυφών καμερών.

Σε ένα από αυτά, η εκπομπή χρησιμοποιεί ένα μανάβικο και ηθοποιούς για να δείξει τις αντιδράσεις των πολιτών, όταν έρχονται αντιμέτωποι με το θέαμα μιας μόνης μητέρας 4 παιδιών που βρίσκεται στο ταμείο και δεν της φτάνουν τα χρήματα για το φαγητό.

Παρακολουθήστε το 8λεπτο βίντεο παρακάτω και δείτε τις αντιδράσεις των πελατών, που – όπως ήταν αναμενόμενο – δεν είχαν όλοι την ίδια άποψη…

Κοινωνικό Πείραμα: Μητέρα 4 παιδιών δεν έχει λεφτά για φαγητό: Τι θα έκανες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ