-

Μόδα γίνεται το photoshop στον καθαρισμό πόλεων

Μόδα γίνεται το Photoshop στον… καθαρισμό πόλεων
Photoshop
Ρωσία

Αναστάτωση προκλήθηκε στις ρωσικές αρχές της πόλης St. Petersburg, όταν αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποίησαν εργαλεία επεξεργασίας εικόνας για να «διορθώσουν» τις λακκούβες στον δρόμο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας κάτοικος του St. Petersburg, κατέθεσε μία αίτηση στην ιστοσελίδα της τοπικής κυβέρνησης, ρωτώντας εάν θα μπορούσε να καθαριστεί μία κολόνα γεμάτη αφίσες.

Μόδα γίνεται το Photoshop στον… καθαρισμό πόλεων

Αυτή την Τρίτη, ένας εργαζόμενος του δήμου, του απάντησε πως η κολόνα καθαρίστηκε και του έστειλε, μάλιστα, μία φωτογραφία για να το αποδείξει.

Αν και αρχικά η κολόνα, όντως, φαίνεται να μην έχει πλέον κολλημένες αφίσες, με μία πιο προσεκτική ματιά, καταλαβαίνει κάποιος ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Κάνοντας ζουμ στην φωτογραφία, μπορεί κάποιος να δει ότι η κολόνα δεν έχει καθαριστεί πραγματικά, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί μία τεχνική του Photoshop, για να αλλοιώσει τις αφίσες και να μην φαίνονται!

Μόδα γίνεται το Photoshop στον… καθαρισμό πόλεων - Εικόνα

Αφού το θέμα έγινε και πάλι viral στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιος αποφάσισε να δει την κολόνα από κοντά. Πράγματι, η κολόνα είχε ακόμα πάνω της κολλημένες αφίσες.

Αντιμέτωπες με έντονη κριτική, οι τοπικές αρχές του St. Petersburg, δήλωσαν στο Radio Baltika, ότι είχε πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός, αλλά φαίνεται να υπήρξε κάποιο λάθος από κάποιον υπάλληλο, που οδήγησε στο συμβάν, το οποίο θα ερευνήσουν.

Οι φωτογραφίες, όπως είναι φυσικό, έγιναν αμέσως viral διεθνώς, όπως και οι προηγούμενες, που παρουσίαζαν τη διόρθωση της ασφάλτου με παρόμοιο τρόπο.Μόδα γίνεται το Photoshop στον… καθαρισμό πόλεων - Εικόνα 1
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ