-

Μοιραίοι πίνακες που τα μυστικά τους παραμένουν ακόμα άλυτα

7 μοιραίοι πίνακες που τα μυστικά τους παραμένουν ακόμα άλυτα
Art
Ιστορία
Μυστήρια

Έχετε νιώσετε ποτέ συγκλονισμένοι, απλά κοιτάζοντας έναν πίνακα ζωγραφικής;

Δεν είναι καθόλου περίεργο, γιατί ο κάθε καλλιτέχνης βάζει την ψυχή του σε κάθε πίνακα και όσο πιο ιδιοφυΐα είναι, τόσο πιο δυνατό είναι το αποτέλεσμα.

Δείτε παρακάτω 7 αριστουργήματα που θα σας εμπνεύσουν με ένα ανεξήγητο δέος.

7 μοιραίοι πίνακες που τα μυστικά τους παραμένουν ακόμα άλυτα

The Isleworth Mona Lisa

7 μοιραίοι πίνακες που τα μυστικά τους παραμένουν ακόμα άλυτα - Εικόνα 1

© wikipedia

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες του Λούβρου θέλουν να δουν μόνο την θρυλική Μόνα Λίζα. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά άλυτα μυστήρια σχετικά με αυτόν τον πίνακα. Επίσης, λέγεται, ότι προκαλεί το σύνδρομο Stendhal, που είναι μια κατάσταση που κάνει τους ανθρώπους να νομίζουν, ότι βρίσκονται μέσα στον πίνακα, προκαλώντας επιθετικότητα ή ακόμα και αυτοκτονικές τάσεις.

Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν, ότι υπάρχει και μια άλλη εκδοχή της La Gioconda – το Isleworth Mona Lisa που πιστεύεται, ότι ανήκει επίσης στον Ντα Βίντσι, αλλά έχει ζωγραφιστεί χρόνια νωρίτερα. Ο πίνακας βρέθηκε σε ιδιωτική συλλογή πριν από έναν αιώνα και τώρα εκτίθεται στο Μουσείο Πράδο στην Μαδρίτη. Ίσως μια μέρα μας βοηθήσει να βρούμε απαντήσεις για τα άλυτα μυστήρια της Μόνα Λίζα.

The Stagecraft

7 μοιραίοι πίνακες που τα μυστικά τους παραμένουν ακόμα άλυτα - Εικόνα 2

© paranormal

Η καλλιτέχνης Laura P. έφτιαξε αυτόν τον πίνακα από μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον James Kidd και ο ίδιος λέει, ότι δεν υπήρχε άλλος άνθρωπος στην σκηνή την στιγμή που τράβηξε την φωτογραφία.

Λέγεται, ότι ο πίνακας είναι στοιχειωμένος, αφού πάντα κρεμιέται στραβά και προκαλεί αφύσικες διαταραχές σε διάφορα σημεία. Τελικά, ο πίνακας κάηκε.

The Crying Boy

7 μοιραίοι πίνακες που τα μυστικά τους παραμένουν ακόμα άλυτα - Εικόνα 3

© wikipedia

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Bruno Amadio δημιούργησε 65 πορτρέτα ορφανών που κλαίνε και τα πούλησε σε τουρίστες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πιο γνωστό είναι το The Crying Boy, που έχει αναγνωριστεί επίσημα ως “καταραμένος πίνακας” σε πολλά μέρη της Αγγλίας. Ο μύθος λέει, ότι ο καλλιτέχνης άναψε ένα σπίρτο μπροστά στα μάτια του αγοpιού για να τον κάνει να κλάψει και μέχρι σήμερα αντίγραφα του πίνακα έχουν βρεθεί σε 50 πυρκαγιές σε όλη την Αγγλία.

The Rokeby Venus

7 μοιραίοι πίνακες που τα μυστικά τους παραμένουν ακόμα άλυτα - Εικόνα 4

© wikipedia

Το Rokeby Venus του Ντιέγκο Βελάσκεθ είναι από μόνο του ένα μυστήριο λόγω του παλιού προσώπου της Αφροδίτης στον καθρέπτη και την κακή προοπτική. Ωστόσο, στον πίνακα αποδίδονται και κάποιες μυστικιστικές εξουσίες. Όλοι οι ιδιοκτήτες του υπέστησαν καταστροφές και όλοι προσπάθησαν να τον ξεφορτωθούν. Στις αρχές του 20ου αιώνα, η εικόνα βρήκε το δρόμο της προς την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, αλλά το 1914 μια Βρετανίδα ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών χτυπήθηκε 5 φορές με το μαχαίρι ενός χασάπη. Μετά από αυτό δεν συνέβησαν άλλα περίεργα πράγματα στην Αφροδίτη.

The Rain Woman

7 μοιραίοι πίνακες που τα μυστικά τους παραμένουν ακόμα άλυτα - Εικόνα 5

© livemaster

Ο πίνακας ζωγραφίστηκε από την Ουκρανή καλλιτέχνιδα Σβετλάνα Τέλετς και είναι ένας πολύ περίεργος πίνακας. Η καλλιτέχνης υποστηρίζει, ότι ζωγράφισε τον πίνακα σε 5 ώρες και καθ’ όλη την διάρκεια φαινόταν σαν κάποιος να καθοδηγεί το χέρι της. Όλοι οι αγοραστές επέστρεψαν τον πίνακα με παράπονα για αϋπνία, άγχος και την αίσθηση ότι τους παρακολουθούσαν.

The Portrait of Spanish General Bernardo de Gálvez

7 μοιραίοι πίνακες που τα μυστικά τους παραμένουν ακόμα άλυτα - Εικόνα 6

© marcianosmx

Το Hotel Galvez στο Γκάλβεστον, στο Τέξας είναι ένας μέρος για όσους αγαπούν τις ιστορίες φαντασμάτων. Το πορτρέτο του Ισπανού General Bernardo de Gálvez είναι ζωγραφισμένο τόσο έντονα, που οι επισκέπτες λένε, ότι τους κοιτάζει με το που μπουν μέσα. Περιέργως, όλες οι φωτογραφίες του πίνακα είναι ατελείς.

The Hands Resist Him

7 μοιραίοι πίνακες που τα μυστικά τους παραμένουν ακόμα άλυτα - Εικόνα 7

© wikipedia

Ο Bill Stoneham, δημιουργός του πίνακα αναφέρει, ότι βάσισε τον πίνακα στην δική του παιδική ηλικία. Η κούκλα είναι ένας οδηγός για τον κόσμο του ονείρου πίσω από την πόρτα, αλλά τι όνειρα είναι αυτά; Υπήρξαν αρκετές αξιώσεις, ότι ο πίνακας είναι καταραμένος ή στοιχειωμένος, δηλώνοντας ότι τα παιδιά κινούνταν και πάλευαν το βράδυ, ενώ οι ιδιοκτήτες του παραπονιούνταν για πονοκεφάλους και άγχος, όταν ήταν παρόν ο πίνακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ