-

Μωρό ξύπνησε απ’ το κώμα και χαμογέλασε πλατιά στον μπαμπά του

Πριν από ενάμισι χρόνο, το πρώτο πράγμα που έκανε ο μικρούλης Μάικλ όταν βγήκε από πενθήμερο κώμα, λόγω μιας σπάνιας πάθησης, ήταν να χαμογελάσει πλατιά στον ευτυχή πατέρα του.

Ενάμισι χρόνο μετά, το ζεστό χαμόγελό του ταξίδεψε παντού μέσω διαδικτύου κι έγινε σύμβολο της καλής του τύχης. Σήμερα, ο μικρός είναι έτοιμος να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για μια θαυματουργή εγχείρηση που μπορεί να του χαρίσει μια κανονική ζωή χωρίς καρδιακά προβλήματα.

Ήταν Μάρτιος του ‘18, όταν η Έμα και ο Στιούαρτ αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον γιο τους, Μάικλ. Το 14 εβδομάδων βρέφος είχε σταματήσει να αναπνέει και οι νεαροί γονείς άρχισαν μια αγωνιώδη πάλη με τον χρόνο.

Στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν πως το παιδί είχε υποστεί καρδιακή προσβολή εξαιτίας ενός σπάνιου όγκου – ενός ινώματος – που προκαλεί τη φραγή της ροής του αίματος προς την καρδιά. Και για να προστατέψουν τον Μάικλ από περαιτέρω εγκεφαλική ζημιά τον έβαλαν σε ιατρικό κώμα.

Πέντε μέρες μετά, ο μικρούλης ξύπνησε και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να χαρίσει ένα τεράστιο χαμόγελο στον μπαμπά του.

Η μαμά του, η οποία μοιράστηκε τη φωτογραφία πρόσφατα στα social media, είπε πως «είναι από εκείνες τις στιγμές που θα φυλάξει στην καρδιά της για πάντα» και συνέχισε λέγοντας: «είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου. Ο μικρός μας είναι ένα ζωντανό θαύμα και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτόν.»

Εκείνη την πολύ δύσκολη ημέρα, ο Μάικλ διέφυγε τον κίνδυνο, αλλά μέχρι να γίνει εντελώς καλά, πρέπει να ζει με έναν εσωτερικό απινιδωτή και έναν βηματοδότη, αφού ο όγκος στο στήθος του παρέμεινε και είναι πολύ μεγάλος για την ηλικία του. Οι γονείς βρέθηκαν, τότε, μπροστά σε δύο επιλογές: την αναμονή για δωρητή καρδιάς ή την επέμβαση που όμως δεν γίνεται πουθενά στη χώρα τους, τη Μεγάλη Βρετανία.

Όταν έμαθαν ότι στο Παιδικό Νοσοκομείο της Βοστώνης, το ποσοστό επιτυχίας σε αντίστοιχες επεμβάσεις καρδιάς είναι 100%, επικοινώνησαν άμεσα με τους υπεύθυνους. Και αφού εκείνοι επιβεβαίωσαν ότι ο Μάικλ μπορεί να εγχειριστεί εκεί, η Έμα και ο Στιούαρτ ξεκίνησαν μια online εκστρατεία για να μαζέψουν τα χρήματα για το ταξίδι και τη νοσηλεία.

Σήμερα, έχουν πλέον συγκεντρώσει με το παραπάνω το απαιτούμενο ποσό – 147.000 δολάρια – και είναι έτοιμοι να δώσουν στον μικρούλη τους την ευκαιρία να έχει μια γερή καρδιά και μια γεμάτη ζωή.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ