-

Μπράβο σου: Βραβεύτηκε η σμηναγός Αικατερίνη Σιγάλα που έσωσε άνδρα με επιληπτıκή κρiση έξω από την τάξη

Ελληνες
Επικαιρότητα

Η σμηναγός και ιπτάμενη νοσηλεύτρια Αικατερίνη βραβεύτηκε σήμερα (16.11.2023) από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, για τη βοήθεια και τον αλτρουισμό της όταν συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ, καθώς έσπευσε να σώσει άνδρα με επιληπτική κρίση.

Η σμηναγός έσπευσε να βοηθήσει τον άνδρα που υπέστη επιληπτική κρίση, ενώ συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ και παρέμεινε δίπλα του μέχρι να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες.

Παρόντες στην βράβευση ήταν ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο διευθυντής Υγειονομικού του ΓΕΑ, υποπτέραρχος Παναγιώτης Κωστόπουλος και ο ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σιαφάκας.

Τη στάση της σμηναγού είχε εκθειάσει με ανάρτησή της στο Facebook, στα ελληνικά και στα αγγλικά, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα γράφοντας σχετικά:

«Η Σμηναγός και ιπτάμενη νοσηλεύτρια της Πολεμικής Αεροπορίας, Αικατερίνη Σιγάλα, επέδειξε την ακλόνητη δέσμευσή της να βοηθά τους άλλους, όταν βρέθηκε μπροστά σε μια έκτακτη κατάσταση, ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Σμηναγός Σιγάλα, συμμετείχε σε εξειδικευμένο πρόγραμμα αγγλικών για την αεροπορία του Ινστιτούτου Ξένων Γλωσσών του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, το οποίο παρέχει εκπαίδευση και πολιτιστική εμβάθυνση για στελέχη του αμερικανικού στρατού και διεθνών εταίρων.

Μια μέρα, ενώ βρίσκονταν στην τάξη, η Αικατερίνη και ο δάσκαλός της άκουσαν ένα ανησυχητικό ήχο και αμέσως αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ένας άνδρας υπέστη επιληπτική κρίση και βρέθηκε στο διάδρομο με τραύμα στο κεφάλι.

Η Σμηναγός Σιγάλα, ιπτάμενη νοσηλεύτρια με πάνω από 13 χρόνια ιατρικής εμπειρίας, επενέβη για να βοηθήσει. Αξιολόγησε την κατάσταση, βοήθησε τον τραυματία και παρέμεινε δίπλα του μέχρι να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες. Οι ενέργειες της Σμηναγού Σιγάλα, όχι μόνο αναγνωρίστηκαν από την ηγεσία του Ινστιτούτου, αλλά συμβάδισαν και με την προσωπική της πεποίθηση να βοηθά τους άλλους.

Είπε: “Ως ιπτάμενη νοσηλεύτρια, δεν ξεχνώ ποτέ να συμβάλλω θετικά στη ζωή κάποιου άλλου, ακόμα και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες. Αυτή η μέρα ήταν μία από αυτές, και είμαι απεριόριστα ευγνώμων που πρόσφερα άμεση βοήθεια και είμαι ευτυχισμένη που ξέρω ότι αυτός ο άνδρας είναι τώρα ασφαλής και υγιής”.

Ευχαριστούμε, Σμηναγέ Σιγάλα!», κατέληγε στην ανάρτηση της η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, που είχε ζητήσει από το ΓΕΕΘΑ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη βράβευση της σμηναγού, την ευχαρίστησε εκ μέρους της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και της εξέφρασε την βαθιά του εκτίμηση για το πνεύμα ανθρωπισμού που επέδειξε.

«Τέτοιου είδους πράξεις αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον αξιακό κώδικα που διέπει τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Νοεμβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, απένειμε την ηθική αμοιβή των «Συγχαρητηρίων» στην σμηναγό και ιπταμένη νοσηλεύτρια, Αικατερίνη Σιγάλα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ