-

Μια νύχτα μέσα στο ηφαίστειο

Μια νύχτα μέσα στο ηφαίστειο
Απίστευτα
Φύση
Φωτογραφία

Πολλοί θα έφευγαν τρέχοντας στη θέα ενεργού ηφαιστείου που εκτοξεύει λάβα και ριπές καπνού και στάχτης στον ουρανό. Ο 24χρονος Christopher Horsley έκανε ωστόσο το ακριβώς αντίθετο: έμεινε στη διακεκαυμένη ζώνη για να φωτογραφίσει την οργή του ηφαιστείου Ambrym στο Βανουάτου.

Μια νύχτα μέσα στο ηφαίστειο

Μαζί με τους Geoff Mackley, Nik Halik και Kevin Keator κατασκήνωσαν στη λίμνη λάβας Marum, στο ηφαίστειο. Όπως εξηγεί ο 24χρονος στη Daily Mail «ειδικευόμαστε στα ηφαίστεια και στόχος της αποστολής μας ήταν να φτάσουμε στη βάση του κρατήρα, να διανυκτερεύσουμε εκεί και να φωτογραφίσουμε το περιβάλλον».

«Το να κατασκηνώσει κανείς σε τέτοια δύσκολη τοποθεσία σου παίρνει το μυαλό, περικυκλωμένος από βράχους σε όλες τις πλευρές νιώθεις αβοήθητος», προσθέτει.

Το εν λόγω ταξίδι ήταν η τρίτη αποστολή του 24χρονους στο Ambrym και συνολικά έχει περάσει τέσσερις μήνες στο ηφαίστειο και έχει κάνει 14 καταβάσεις στη λίμνη Marum. «Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα σε μια τέτοια διαδικασία, σε τόσο ακραίες συνθήκες, ένα πρόβλημα μπορεί να κλιμακωθεί ταχύτατα», προειδοποιεί.

Οι φωτογραφίες του πάντως προκαλούν δέος. Μια νύχτα μέσα στο ηφαίστειο - Εικόνα 1

Μια νύχτα μέσα στο ηφαίστειο - Εικόνα 2

Μια νύχτα μέσα στο ηφαίστειο - Εικόνα 3

Μια νύχτα μέσα στο ηφαίστειο - Εικόνα 4

Μια νύχτα μέσα στο ηφαίστειο - Εικόνα 5

Μια νύχτα μέσα στο ηφαίστειο - Εικόνα 6

Μια νύχτα μέσα στο ηφαίστειο - Εικόνα 7

Μια νύχτα μέσα στο ηφαίστειο - Εικόνα 8

Μια νύχτα μέσα στο ηφαίστειο - Εικόνα 9

Μια νύχτα μέσα στο ηφαίστειο - Εικόνα 10

Μια νύχτα μέσα στο ηφαίστειο - Εικόνα 11

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ