-

Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο ηθοποιός που ήθελε να γίνει μαραγκός. Δεν παίζει στο θέατρο επειδή κατέρρευσε τη στιγμή που του μίλησε το φάντασμα του πατέρα του!

Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο ηθοποιός που ήθελε να γίνει μαραγκός. Δεν παίζει στο θέατρο επειδή κατέρρευσε τη στιγμή που του μίλησε το φάντασμα του πατέρα του!
Τότε και Σήμερα

Δεν μιλάει με τον αδερφό του, η πρώην σύντροφός του τον κατηγόρησε ότι παντρεύτηκε κρυφά, ενώ είχε ακόμα σχέση μαζί της, ενώ ως μαθητής ήταν τόσο ατίθασος και αυθάδης που τον απέβαλλαν συνεχώς.

Ποιος είναι; Κι όμως είναι ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις.

Ο ηθοποιός που δημιούργησε τη δική του σχολή στην «ακραία» εκμάθηση ρόλων. Δεν είχε τραβήξει ποτέ αρνητικά την προσοχή του Τύπου για την προσωπική του ζωή, δεν είναι τόσο άψογος και σίγουρα όχι πράος.

Νίκολσον, Μπράντο, Ντέι Λιούις, η «Αγία Τριάδα» του Χόλυγουντ – λένε- και κανείς δεν βρέθηκε ποτέ να το αντικρούσει. Πολυβραβευμένος και χορτασμένος από επιτυχίες θέτει πάντα τα δικά του μέτρα και σταθμά σε μια παραγωγή. Θέλει πάντα τον χρόνο του για να μπει στο «πετσί του ρόλου», άλλωστε έχει γράψει ιστορία μέσα από τις ακρότητες και τα βασανιστήρια που υποβάλλει τον εαυτό του για να ταυτιστεί με τον κάθε χαρακτήρα που έχει υποδυθεί.

Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο ηθοποιός που ήθελε να γίνει μαραγκός. Δεν μιλάει με τον αδελφό του, παντρεύτηκε κρυφά και δεν παίζει στο θέατρο επειδή κατέρρευσε τη στιγμή που του μίλησε το φάντασμα του πατέρα του! - Εικόνα1

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις με τους γονείς και την αδερφή του

Ο πατέρας του ήταν ποιητής και αδιάφορος για τα παιδιά του, ενώ η μητέρα του, ηθοποιός στο επάγγελμα, ήταν πάντα με την αγκαλιά της ανοιχτή. Ο ίδιος όταν κλήθηκε να αποφασίσει για το μέλλον του θέλησε να γίνει μαραγκός. Έκανε τα χαρτιά του σε μια σχολή ξυλουργικής, αλλά τον απέρριψαν λόγω έλλειψης εμπειρίας.

Στο σχολείο που τον είχαν εσώκλειστο ανακάλυψε ότι μπορούσε να δημιουργήσει δυο πράγματα. Αντικείμενα από ξύλο και φανταστικούς χαρακτήρες που του άρεσε να υποδύεται μαζί με τους φίλους του. Ως παιδί ήταν άγριο και πεισματάρικο. Μάλιστα για να το παίξει άγριος στην εφηβεία του, είχε υιοθετήσει μια έντονη, βαριά προφορά που πίστευε ότι τον έκανε τον σκληρό της παρέας!

Ύστερα από την απόρριψη της αίτησής του, η καριέρα του μαραγκού έμεινε μια ανεκπλήρωτη επιθυμία, αλλά συνέχισε απτόητος τις σπουδές του στη σχολή θεάτρου «Bristol Old Vic», όπου φοίτησε για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα έπαιζε στην ίδια σκηνή.

Από το 1980, μέσα από τον μικρό ρόλο που υποδύθηκε στην ταινία «Γκάντι», ο ηθοποιός μετράει μόνο επιτυχίες. Όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν έχει κανένα απωθημένο από τη δουλειά του. Ποτέ δεν σκέφτηκε ότι ήθελε να υποδυθεί συγκεκριμένους ρόλους, του άρεσε να αποθεώνει με τον δικό του τρόπο τους χαρακτήρες και όλοι να τον θυμούνται γι’ αυτόν το λόγο. Δέκα χρόνια προτού υποδυθεί τον Λίνκολν, του είχε προτείνει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ τον ίδιο ρόλο, αλλά εκείνος τον απέρριψε αμέσως λέγοντας του ότι ήταν «Εξωφρενικό»!

Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο ηθοποιός που ήθελε να γίνει μαραγκός. Δεν μιλάει με τον αδελφό του, παντρεύτηκε κρυφά και δεν παίζει στο θέατρο επειδή κατέρρευσε τη στιγμή που του μίλησε το φάντασμα του πατέρα του! - Εικόνα2

Με τη γαλλίδα ηθοποιό Isabelle Adjani με την οποία Λιούις απέκτησε ένα γιο

Δεν παίζει στο θέατρο, ύστερα από νευρικό κλονισμό που υπέστη την ώρα που βρισκόταν στη σκηνή και ξεκίνησε να συνομιλεί με το φάντασμα του πατέρα του. Ο ηθοποιός κατέρρευσε επί σκηνής και την παράσταση ολοκλήρωσε ο αντικαταστάτης του.

Ακολούθησαν πέντε πολύ δύσκολα χρόνια για εκείνον που άγγιξε τα…

Ακολούθησαν πέντε πολύ δύσκολα χρόνια για εκείνον που άγγιξε τα όρια της ψυχολογικής κατάρρευσης. Ο μάνατζερ του θέλησε να καλύψει το γεγονός, αλλά λίγους μήνες μετά ο ίδιος ο Ντάνιελ Ντει Λιούις βγήκε και παραδέχτηκε δημόσια ότι όντως είδε τον πατέρα του να του μιλάει. Από τότε δεν ανέβηκε ποτέ ξανά στο θεατρικό σανίδι.

Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο ηθοποιός που ήθελε να γίνει μαραγκός. Δεν μιλάει με τον αδελφό του, παντρεύτηκε κρυφά και δεν παίζει στο θέατρο επειδή κατέρρευσε τη στιγμή που του μίλησε το φάντασμα του πατέρα του! - Εικόνα3

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις στην τελευταία του εμφάνιση στη θεατρική σκηνή στον Άμλετ στο National Theatre

Ο ηθοποιός είναι παντρεμένος με τη συγγραφέα και σεναριογράφο Ρεμπέκκα Μίλλερ, κόρη του θεατρικού συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ, ενώ από παλιότερη σχέση του με γαλλίδα ηθοποιό έχει αποκτήσει ένα γιο. Ζει απομονωμένος σε ένα μικρό χωριό της Ιρλανδίας.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ