-

Ο Άστον Κούτσερ Έχει Σώσει Πάνω Από 30.000 Ανθρώπους Από Trafficking Για Σεxοuαλική Εκμετάλλευση

Ηθοποιός, επιτυχημένος επενδυτής σε εταιρείες τεχνολογίας (Skype, Foursquare, Airbnb κ.λπ.), σύζυγος της Μίλα Κούνις και πατέρας δύο παιδιών, ο Άστον Κούτσερ επιδεικνύει μια ακόμα παράλληλη, λιγότερο γνωστή δραστηριότητα: είναι ο ιδρυτής μιας οργάνωσης που εδώ και πάνω από μία δεκαετία πολεμά παγκοσμίως το sex trafficking με συμμάχους επιχειρήσεις-μεγαθήρια.

Η ακτιβιστική δράση του ξεκίνησε το 2008, όταν μαζί με την τότε σύζυγό του, Ντέμι Μουρ, ευαισθητοποιημένος απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που συντελούνται σήμερα παγκοσμίως, το λαθρεμπόριο ανθρώπων, δημιούργησε τη Thorn. Η διαφορά της από αντίστοιχες οργανώσεις π.χ. του ΟΗΕ είναι ότι έχει επικεντρώσει τη δράση της στο Ίντερνετ, όπου γίνεται όλο και πιο εύκολο για διακινητές ανθρώπων να προσελκύσουν άλλους χρήστες, ιδιαίτερα ανήλικα κοpίτσια.

Στόχος της οργάνωσης του Κούτσερ είναι να καταπολεμήσει το sex trafficking και την εκμετάλλευση ανηλίκων που ξεκινούν από το διαδίκτυο. Σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας, όπως οι Facebook και Google, αναπτύσσει εργαλεία που ξεσκεπάζουν traffickers από τα πιο σκοτεινά σημεία του διαδικτύου, ιδιαίτερα το λεγόμενο dark web. Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι το Spotlight, που μόνο μέσα στα τελευταία 3 χρόνια έχει αναγνωρίσει 31.197 θύματα σeξουαλικής εκμετάλλευσης -τα 9.380 από αυτά παιδιά- και 10.496 διακινητές.

Ο Jim Pitkow, επικεφαλής του τμήματος Thorn Technical Task Force, έχει πει ότι οι διακινητές ανθρώπων εξελίσσουν διαρκώς τις μεθόδους τους παράλληλα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Και τα παιδιά είναι τα πλέον ευάλωτα θύματα στη σύγχρονη μορφή σκλαβιάς, τη σeξουαλική σκλαβιά, στην οποία οδηγεί το sex trafficking. Ιδιαίτερα εκείνα που προέρχονται από ένα μη υποστηρικτικό περιβάλλον, για παράδειγμα ακραίας φτώχειας, παραμέλησης ή κακοποίησης.

Δείτε τον Άστον Κούτσερ να μιλάει για την οργάνωση Thorn.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ